Vrátí se Vaclík do českého prostředí? Sevilla má v plánu ho umístit na přestupovou listinu

Vrátí se Vaclík do českého prostředí? Sevilla má v plánu ho umístit na přestupovou listinu

Jednatřicetiletý český legionář Tomáš Vaclík by mohl v létě opustit vyhřáté španělské zázemí. Podle některých tamních médií už Sevilla nechce nadále využívat jeho služeb a chystá se jej umístit na přestupovou listinu. Ve hře je samozřejmě setrvání v zahraničí, ale některé spekulace naznačují i možný návrat do tuzemské nejvyšší soutěže.

Mládežnický produkt Vítkovic se přes Viktorii Žižkov dostal do Sparty, kde získal mistrovský titul i trofej z domácího poháru. Za své výkony si vysloužil pozvánku ze zahraničí, kterou neodmítl. Po čtyřech letech ve švýcarské Basileji se ozvala Sevilla, což byla další adresa, kterou nešlo odmítnout. V La Lize působí Vaclík od roku 2018, ale už dávno není jasnou volbou číslo jedna mezi tři tyče.

Ve Španělsku se zvýšil počet informací o jeho odchodu po vyřazení Sevilly v semifinále poháru Copa Del Rey, kde byla nad jejich síly Barcelona. Přestože katalánský obr úvodní utkání prohrál 0:2, v odvetě na Camp Nou dokázal vstřelit tři branky a postoupit do finále.

Vaclík ve zmíněné odvetě lovil třikrát míč ze sítě, ale v případě prvních dvou tref neměl šanci zasáhnout. Za třetí inkasovanou branku neměl určitě čisté svědomí, protože si na míč sáhnul, ale gól neodvrátil. Český reprezentační brankář by mohl v létě zamířit na další evropskou adresu, ale ve hře je i možnost návratu do pražské Sparty. Hráčský agent David Nehoda se nechal slyšet, že momentálně zájem letenského klubu o služby jeho klienta nejsou, ale nevyloučil ani možný návrat.

Zdroj: Instagram spartanicz