Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pogačar vyhrál na Tirrenu-Adriaticu horskou etapu a celkově vede, Hirt dojel třicátý

Tadej Pogačar foto: ČTK

Prati di Tivo - Horskou 4. etapu závodu Tirreno-Adriatico vyhrál loňský vítěz Tour de France Tadej Pogačar a dostal se do čela průběžného pořadí. Slovinský cyklista vysvlékl z modrého trikotu lídra Belgičana Wouta van Aerta, jenž je po dnešku druhý s odstupem 35 sekund.
  17:05

Dvaadvacetiletý Pogačar nastoupil ve stoupání pět kilometrů před cílem na Prati di Tivo a po 148 kilometrech vyhrál o šest sekund před Britem Simonem Yatesem. Třetí dojel s odstupem 29 sekund Kolumbijec Sergio Higuita a třetí je i celkově ve stejném čase jako Van Aert.

Belgický univerzál dojel devátý. Přesto, že není vrchařem, ztratil Van Aert v patnáctikilometrovém závěrečném stoupání na Pogačara přijatelných 45 sekund. Závod skončí po sedmi etapách v úterý.

Z českého kvarteta vyšla horská etapa nejlépe Janu Hirtovi, jenž obsadil 30. místo s odstupem 4:19. V průběžném pořadí je z Čechů nejvýše na 47. pozici Roman Kreuziger, který dojel osmašedesátý.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...