Bosch Rexroth na digitálním HANNOVER MESSE: Zákazníci potřebují řešení místo produktů

rexroth bosch

Rostoucí výzvy automatizace nelze splnit s produkty, které existují vedle sebe, ale pouze s úplnými řešeními. Bosch Rexroth ukáže, jak to funguje s ctrlX AUTOMATION na digitálním HANNOVER MESSE od 12. do 16. dubna 2021. Systém – skládající se z hardwarových a softwarových řešení – má operační systém Linux v reálném čase, trvale otevřené standardy a aplikaci – Technologie pro programování, webové inženýrství a komplexní připojení k internetu věcí.

“Stupeň automatizace postupuje ve všech průmyslových odvětvích.” Zvyšující se digitalizace vyžaduje nová řešení, která umožňují vytváření sítí s jinými systémy a nabízejí otevřenost ve všech nezbytných směrech. Naši zákazníci proto potřebují individuální řešení, která se smysluplně propojují místo soběstačných produktů. Samostatná řešení se obvykle pohybují v rámci svých vlastních limitů a nemohou komunikovat se souvisejícími nebo jinými systémy, “vysvětluje Steffen Winkler, manažer prodeje obchodní jednotky Automation & Electrification Solutions společnosti Bosch Rexroth.

S ctrlX AUTOMATION vytváří Bosch Rexroth potřebnou interoperabilitu. Jedním z hlavních jedinečných prodejních míst automatizační platformy je neomezená otevřenost systému. To platí pro výběr použitých standardů a rozhraní a pro jakýkoli druh integrace hardwaru a softwaru.

Podle potřeby kombinujte komponenty automatizace navzájem
Zákazník může v jakékoli kombinaci využívat všechny dostupné komponenty, od stávajících i nových řešení Bosch Rexroth až po aplikace z ekosystému ctrlX World. Vytváří se tak celková řešení založená na potřebách. Například motory MS2N od ctrlX AUTOMATION lze provozovat na předchozích řadičích pohonů a nové řadiče pohonů ctrlX DRIVE spolupracují s osvědčenými CNC a pohybovými řadiči MTX a MLC. Uživatelé naopak mohou používat řadič ctrlX CORE v kombinaci s jednotkami a vstupy / výstupy předchozích produktových řad.

Díky otevřenosti platformy a ekosystému kolem ctrlX AUTOMATION lze integrovat také řešení od poskytovatelů třetích stran. V partnerském světě ctrlX World mohou uživatelé používat aplikace od společnosti Bosch Rexroth i aplikace třetích stran a aplikace, které si sami vytvořili. Automatizační platforma je také otevřená pro společnou tvorbu řešení a hardwaru od partnerů. Takto vznikají speciální řešení – například pro specifické průmyslové požadavky.

„Kompatibilita jednotlivých komponent umožňuje řešit úlohy automatizace podle potřeby. Přechod na nová řešení lze snadno provést pomocí ctrlX AUTOMATION. Zajišťujeme dostupnost náhradních dílů po zaručenou dobu 10 až 25 let. Tímto způsobem mohou zákazníci vytvořit svou architekturu stabilní, co nejmodernější a připravenou na budoucnost, “vysvětluje Steffen Winkler.

Společnost Bosch Rexroth představuje na veletrhu HANNOVER MESSE 2021 řadu řešení pro ctrl AUTOMATION.

Jako jeden z předních světových poskytovatelů pohonných a řídicích technologií zajišťuje Bosch Rexroth efektivní, výkonný a bezpečný pohyb ve strojích a systémech všech typů a velikostí. Společnost sdružuje zkušenosti s globálními aplikacemi v tržních segmentech mobilních aplikací, konstrukci a inženýrství zařízení i automatizaci továren. Díky inteligentním komponentám, systémovým řešením a službám na míru vytváří Bosch Rexroth podmínky pro plně propojitelné aplikace. Bosch Rexroth nabízí svým zákazníkům hydrauliku, elektrickou pohonnou a řídicí techniku, převodovou technologii i lineární a montážní technologii, včetně softwaru a rozhraní k internetu věcí. Díky působení ve více než 80 zemích dosáhlo v roce 2019 přibližně 31 000 zaměstnanců obratu přibližně 6,2 miliardy eur.

Více informací na www.boschrexroth.com .

Bosch Group je přední mezinárodní technologická a servisní společnost s přibližně 394 500 zaměstnanci po celém světě (k 31. prosinci 2020). Podle předběžných údajů dosáhla ve finančním roce 2020 tržeb 71,6 miliard eur. Činnosti jsou rozděleny do čtyř obchodních odvětví Mobility Solutions, průmyslová technologie, spotřební zboží a energie a technologie budov. Jako přední poskytovatel v oblasti internetu věcí (IoT) nabízí společnost Bosch inovativní řešení pro Smart Home, Industry 4.0 a Connected Mobility. Společnost Bosch sleduje vizi udržitelné, bezpečné a vzrušující mobility. Díky svým odborným znalostem v oblasti senzorové technologie, softwaru a služeb a také vlastnímu cloudu IoT je společnost schopna nabídnout svým zákazníkům síťová řešení a řešení napříč doménami z jednoho zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch jsou řešení a produkty pro propojený život, které mají buď umělou inteligenci (AI), nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s jeho pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života lidí na celém světě pomocí inovativních a inspirativních produktů a služeb. Bosch nabízí „technologii pro život“. Skupinu Bosch tvoří Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných společností a regionálních společností v 60 zemích. Zahrnující obchodní a servisní partnery se globální síť pro výrobu, vývoj a prodej společnosti Bosch rozšiřuje téměř do všech zemí světa. Inovativní síla společnosti tvoří základ pro budoucí růst. Společnost Bosch zaměstnává přibližně 73 000 lidí ve výzkumu a vývoji na 126 místech po celém světě.

Zdroj zprávy: Bosch
Bosh