TOPlist

Google Earth má parádní funkci. Věděli jste o ní?

google earth

Změna je život, jak říká známé okřídlené spojení. Jiné spojení zase říká, že na změnu není lepší pohled než z ptačí perspektivy v časosběrném videu. Google Earth, těžkotonážní bratříček Google Map, časosběrnými snímky disponuje, i když to před náhodnými kolemjdoucími dobře tají. Tato funkce je dostupná jak na desktopu, tak v mobilní verzi.

Vývojář jménem Kyler jednou s Google Earth trochu experimentoval a odemkl časosběr pomocí editace sdílených preferencí, což je jedna z cest, skrze kterou androidové aplikace přistupují k datům.

Google Earth
Cena: zdarma

Po drobné editaci se celé prostředí Google Earth změnilo a přibyly šipky ve spodní části, které napomáhají rychlému přeskakování v čase. Nechybí ani panáček pro Street View, ten ale pravděpodobně není prozatím funkční.

Prozatím není jasné, zda se časosběr do budoucna stane součástí Google Earth, či jen softwarový gigant experimentuje. Aktivovat si jej v androidové verzi aplikace můžete taky, stačí jen použít jednoduchý návod (pouze na vlastní nebezpečí). Má to ale jeden háček – je potřeba mít rootnutý telefon.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku