Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Nemocnice ve Slaném rozjela kampaň za očkování: Podpořili ji Koller, Vacek, Medvecká nebo Kořen

Autor: ran - 
14. března 2021
11:01

Nemocnice ve Slaném spustila kampaň, která má za cíl přesvědčit všechny, kdo mají pochybnosti o potřebě nechat se očkovat proti covidu-19. Do té se zapojily známé tváře ze světa showbyznysu. Zdravotníci a herci společně prosí lidi, aby se, až to bude možné, nechali očkovat.

„Opět spolu...“, tak se jmenuje kampaň pro podporu vakcinace, pod jejíž hlavičkou vzniklo několik videí s jasným poselstvím. Zdravotníci z nemocnice Slaný spojili síly se známými tvářemi a vyslali vzkaz všem lidem. „My pomáháme tady (v nemocnici, pozn. red.), a vy nám pomůžete venku. Nechte se očkovat,“ zaznívá také v klipu, který nemocnice zveřejnila.

Kampaň​ propaguje očkování jako jedinou cestu k návratu do normálního života.​ Jak nemocnice uvádí, jejím duchovním otcem je mladý​ lékař tamního interního oddělení Matěj Falc, který poslední měsíce zasvětil​ spolu se svými kolegy a kolegyněmi vysilující​ péči o pacienty s covidem-19.

Nemocnice Slaný se ve videích, která natočila s pomocí lidí z televize, herců z Divadla Ungelt a dalších osobností, snaží přesvědčit nerozhodnuté, že očkování má skutečně smysl. Jak nemocnice uvedla, prosí lidi o sdílení videí a šíření jejich myšlenky.

Osobnosti svůj vzkaz pojaly každá po svém. „Kéž už se hraje a divadla jsou opět plná dychtivých, dojatých a rozesmátých lidí,“ zasnil se například ve videu ředitel divadla Ungelt Milan Hein. Zpěvák Koller svůj příspěvek pojal naopak spíše humorným způsobem. „Doma už mám celkem uklizeno, šel bych zase mezi lidi. Tak se radši nechám naočkovat,“ říká s nadsázkou zpěvák.

Své důvody, proč se nechají očkovat, udávají i další známé tváře. „Já půjdu na očkování, abych se v metru a na ulicích zase mohl dívat na krásné dívčí úsměvy bez roušek,“ přeje si Martin Písařík alias doktor Všetečka z Ordinace v růžové zahradě. Na postcovidovou dobu se těší i herci Petr Vacek, Jitka Smutná, Taťjana Medvecká a moderátor Vladimír Kořen.   

Slánská nemocnice patří k těm zařízením, jež byla nucena vyhlásit tzv. stav hromadného postižení osob. To je režim, kdy úroveň poskytované péče již neodpovídá běžnému standardu poskytování zdravotní péče v ČR. A to proto, aby mohly být kapacity věnované péči o pacienty s covidem maximalizovány. Operační a další výkony jsou omezeny jen na ty, jejichž odložení by mohlo způsobit bezprostřední zhoršení zdravotního stavu. 

krapotkin ( 14. března 2021 14:07 )

Oni si myslí, že se od nechají lidi zblbnout jako v 1989 a hlavně jim to sype do koretek.

Covid_19 ( 14. března 2021 13:49 )

Sputnik je pro Maďarsko zkrácený tento měsíc o 66%, AstraZeneca je pro nás zkrácená o 40%

Covid_19 ( 14. března 2021 12:18 )

Rusko zkrátilo Maďarsku dodávku vakcín na třetinu

deratizater ( 14. března 2021 11:35 )

Rychlokvašné vakcíny jsou jako ruská ruleta .Je třeba se před nastavením ramene pořádně pomodlit neb těch co po očkování certifikovanými vakcínami dopadli jako vrazi odsouzení k trestu smrti injekcí není zrovna málo.Je už řada zemí které pozastavily očkování vakcínou hlavně AstraZeneca ale u nás se straší Sputnikem V který se jeví jako naprosto bezpečný čili komedianti hleďte si svého a nestrkejte své š***té nosy do věcí kterým nerozumíte.

jarda304 ( 14. března 2021 11:31 )

Jo, zajimave, ze zrovna regionalne a Slany. Asi jsou v tom i pro tu snobskou sebranku zajímavé prachy. Včera byla zprava, ze min. zdrav dalo 50 milionu na reklamu na očkování. Jen ty vakciny nezajistili....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa