BK MLADÁ BOLESLAV

Útok na bronz nevyšel. Boleslavští gameři skončili čtvrtí

13. 3. 2021
Autor: Adéla Kvapilová, Zdena Bobková
M l. B o l. – Souboj až do poslední vteřiny. Tak bychom mohli charakterizovat sérii zápasů o bronz ve virtuální hokejové lize mezi boleslavskými a budějovickými gamery. Sérii duelů rozhodoval až ten poslední zápas v režimu 2v2, ve kterém nakonec byli úspěšnější Jihočeši. Boleslavské trio ve složení - JiFi23, Kubii7 a MichaelHetz - končí ve druhém ročníku ENYAQ Hockey League na čtvrté pozici.

Zápas týmových jedniček přinesl hodně defenzivní hru. Jako první šel do vedení Tejky, který ve vlastním oslabení dokázal ujet a skórovat. Počátek druhé periody patřil JiFimu23, jenž srovnal stav na 1:1 a ve 24. minutě zaspal druhou branku. Nicméně do konce prostředního dějství se podařilo Tejkymu stav otočit na svou stranu. V závěrečné třetině korunoval budějovický gamer výhru gólem na 4:2. První bod si tak připsali Jihočeši.

Oproti prvnímu nabídl druhý souboj gólovou podívanou. Hráči Kubii7 a Karabina ve vyřazovací fázi v duelech 1vs1 nepoznali hořkost porážky. Bleskový vstup do zápasu předvedl boleslavský hráč, jenž po dvou vyslaných střelách vedl 2:0. Avšak v individuální akci se podařilo Karabinovi snížit a v následném oslabení Madety dokonce vyrovnat. Těsně před sirénou si vzal Kubii7 své vedení zpět. Prostřední pasáž začaly Budějovice přesilovou hrou, kterou ale nedokázaly zužitkovat, přesto se o něco později radovaly z vyrovnání. Konec periody přinesl dva slepené góly ze strany Jakuba Bláhy, který tak po druhé pasáži vedl 5:3. Tento stav ale ještě nebyl konečný.

Na počátku závěrečné dvacetiminutovky zástupce jihočeského celku snížil a v následné početní výhodě vyrovnal na 5:5. Těsně před polovinou této části opět navýšil boleslavský borec, nicméně rychlou odpovědí se znovu Karabina vrátil do utkání. Dvacet vteřin před koncem základní hrací doby odskočil Kubii7 na 7:6 a už to vypadalo, že změna nenastane. Budějovický gamer ale dokázal necelých osm vteřin před sirénou posunout nervy drásající duel do prodloužení. V něm se díky dobře sehrané přesilové hře radoval Kubii7. Gólová přestřelka vrátila Mladou Boleslav do série.

„Bylo to nahoru dolů, asi i trochu o štěstí. V prodloužení mi tam padla střela od modré. Karabina vyrovnal pár sekund před koncem… Mohlo to dopadnout všelijak, naštěstí to dopadlo takhle,“ usmíval se po výhře Kubii7 a dodal: „Věděl jsem, že musím vyhrát, jinak by to bylo špatné. Nemyslím si, že mě to (prohra JiFiho23, pozn. redakce) nějak ovlivnilo. Snažil jsem se hrát svoji hru, i když to bylo se štěstím, tak to vyšlo.“

Ve třetím duelu 1vs1 proti sobě nastoupili MichaelHezt a Krchy11. Na úvodní branku se čekalo až do 18. minuty, kdy se prosadil hráč Motoru. I prostřední perioda patřila Krchymu11, kdy navýšil už na 3:0. Počátek poslední pasáže přinesl další branku Madety, nicméně ta nebyla dosažena podle pravidel, a tak nebyla uznána. Následné minuty se boleslavskému gamerovi nedařilo dostat se do šancí, které by ještě mohly zvrátit nepříznivý stav. Necelých čtyřicet vteřin před gongem se počtvrté prosadil Krchy11 a o zápase už bylo víceméně rozhodnuto. Nulu ale jihočeský zástupce nakonec nezaznamenal, Michaelovi se podařilo snížit na 1:4. To už byla pouze kosmetická úprava, která na vítězovi tohoto klání nic nezměnila. Stav série po třetím utkání hrál do karet Motoru – 2:1.

Na řadu tedy přišly zápasy hrané formátem 2v2, nejprve mezi Tejkym s Karabinou proti JiFimu s Kubiim. Bruslaři šli ve čtvrtém zápase rychle do vedení a soupeř se proti nim velice špatně prosazoval. Hráči v zelených dresech navíc své vedení ještě do první sirény navýšili. Ze tří střel vyslaných na českobudějovického gólmana se třikrát trefili. Motor sice na začátku druhé třetiny snížil, ale Boleslavští si tříbrankové vedení vzali poměrně záhy zpět. Soupeř měl poté k dispozici i přesilovou hru, ale ta mu úplně nevyšla, naopak se prosadili znovu Bruslaři. Skóre tohoto divokého duelu se nakonec zastavilo až na číslovkách 8:2 ve prospěch Bruslařů.

V pátém, rozhodujícím duelu, proti sobě nastoupili kapitáni se svými trojkami. Začátek utkání duelu JiFiho s MichaelemHetzem proti Tejkymu s Krchym byl velmi opatrný, o mírné vzrušení se na ledové ploše postarala vzájemná bitka, což je v duchu virtuálního hokeje spíše ojedinělý jev, na rozdíl od toho reálného. Českobudějovičtí měli v prvním dějství přesilovku, ale nevyužili ji. Na úvodní gól posledního duelu jsme si museli počkat až do poloviny celého zápasu. A padl do sítě Bruslařů. Budějovice pak ještě přidali jeden. Závěrečná perioda přinesla velký tlak ze strany Bruslařů, v mnoha šancích chyběl kousíček, aby se prosadili. Budějovičtí tento tlak ale ustáli a pojistili si své vítězství třetím gólem.

Bruslaři tak v play-off končí na onom nepopulárním čtvrtém místě. Ale i tak sehráli skvělou a vyrovnanou sérii proti českobudějovickém Motoru. V průběhu týdne se vám pokusíme přinést postřehy a ohlasy našich gamerů.


Záznam soubojů o medailové pozice můžete zhlédnout zde:

×
Dnes v 17:00 | DOR
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav