14.03.2021 18:00

Jarní online koncerty čekají kapelu Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp Mňága a Žďorp Zdroj: management kapely

 Ani po roce to nevypadá, že bychom se v dohledné době dočkali živých koncertů. Muzikanti však nezahálejí a chystají online streamy pro své fanoušky. Mňága a Žďorp dokonce ne jen z jednoho místa.

 Mňága a Žďorp vyjede na jarní turné. Odehraje jedenáct koncertů, které bude vysílat živě. Každý bude jiný a vždy vystoupí minimálně jeden host. „Už loni jsme si ověřili, že i takhle můžeme zůstat s lidma v kontaktu a udělat jim v týhle divný době radost. To je ta největší motivace. Takže jim nabídneme dvě až tři hodiny písniček a povídání každou sobotu v osm večer během jedenácti víkendů,“ říká k turné zpěvák Petr Fiala. Hrát se bude na střeše hotelu Thermal i na statku, koncerty zpestří spousta známých osobností.

 

 

Šňůru kapela odstartuje v sobotu 20. 3. speciálním koncertem v Liďáku ve Valašském Meziříčí. Spolu s Mňágou vystoupí i Franta Černý a Karel Holas z Čechomoru, Roman Holý, Petr Váša a Tomáš Hanák. „Bude to takovej malej fesťáček na úvod. Určitě zazní Strom kýve pahýly a další kousky z repertoáru našich hostů,” přibližuje Petr Fiala.
Takzvané Spešl koncerty proběhnou ještě dva - 24. 4. na střeše hotelu Thermal v Karlových Varech s Meky Žbirkou a 22. 5. na statku u saxofonisty Tibíka v Hradci nad Svitavou s Vypsanou fiXou.
Dalšími hosty budou písničkáři Jarek Nohavica a Karel Plíhal, komik Lukáš Pavlásek, režisér Petr Zelenka nebo producent posledních dvou studiovek kapely Milan Cimfe. „Na hosty se moc těším, protože jsou to všichni šikovní a talentovaní kluci a holky. S každým si něco zahrajeme a pokecáme. Každý koncert bude úplně jiný,” slibuje frontman kapely. A týká se to i repertoáru.

Podrobný rozpis termínů a míst koncertů najdete na webu kapely.

Čtěte také: Mňága a Žďorp vydala akustické dvojalbum Přístav Unplugged

Online koncertování si Mňága a Žďorp vyzkoušela už loni na jaře a na podzim, kdy fanouškům prostřednictvím internetové televize Mall.tv naservírovala 22 streamů. Největší ohlas zaznamenal koncert na střeše hotelu Apollo ve Valašském Meziříčí, který vidělo 130 000 lidí. Mňága si střihla i své vůbec první akustické vystoupení, které na konci roku vydala na dvojalbu Přístav Unplugged.

Lístky na online streamy jsou k dostání na e-shopu Mňágy. Za normální koncert lidé zaplatí 149 Kč, za spešl 349 Kč. „Loni fanoušci přispívali dobrovolným vstupným a spousta z nich tak učinila, za což jsme jim velmi vděční. Letos jsme si řekli, že když můžou zaplatit tihle loajální fans, tak se to budou muset naučit i ostatní. První čtvrthodinu dáme zadarmo a pak se bude moct každej rozhodnout, jestli se bude dívat dál, nebo ne. Je to samozřejmě zajímavá zkouška a uvidíme, jak k tomu lidi přistoupí,” dodává Petr Fiala s tím, že přenos znovu zajistí Mall.tv. Pro tvrdé fanouškovské jádro pak kapela připravila permanentku na všechny online streamy s 30% slevou.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.