'Bezchybný' Nišikori v Dubaji přežil dělový servis Opelky. Vítězně začali i Popyrin, Bublik či Karacev

14. 3. 2021, 20:44
Aktuality 1
ATP DUBAJ - Už dnes šesti zápasy odstartoval turnaj ATP 500 v Dubaji. Úspěšným obratem do soutěže vstoupil Japonec Kei Nišikori, který i díky pouhým pěti nevynuceným chybám zdolal ve třech setech Američana Reilyho Opelku. Šestou výhru v řadě si připsal Australan Alexei Popyrin, formu potvrdili i Rus Aslan Karacev a Kazach Alexander Bublik. Další zranění ze hry vyřadilo francouzského veterána Jo-Wilfrieda Tsongu.
Kei Nišikori (© AFP)

Kei Nišikori v zahajovacím utkání celého turnaje čelil dělovému servisu Reilyho Opelky. V prvním setu na returnu získal pouze tři fiftýny, z toho jeden po soupeřově dvojchybě, a vinou jednoho zaváhání při vlastním podání sadu ztratil.

V dalším průběhu už však Američanovi nenabídl žádný brejkbol, sám se v každém setu dostal jednou k brejkbolům, šance využil a nakonec více než dvoumetrového Opelku po obratu zdolal 3-6 6-3 6-4.

"Nebylo to vůbec jednoduché. Obzvlášť na tomto kurtu. Je velmi rychlý a míček skáče vysoko. Nebylo snadné vrátit return do kurtu, ale pár gamů ve druhém a třetím setu se mi to povedlo a hrál jsem solidně," komentoval Nišikori, který občas míčky returnoval ve výšce nad hlavou.

Japonský tenista v zápase zahrál 17 winnerů a udělal pouhé čtyři nevynucené chyb. Opelku nezachránilo ani 40 vítězných úderů, 24 z nich bylo přímo po servisu. Zároveň totiž spáchal 41 nevynucených chyb.


31letý Nišikori ve druhém kole vyzve Belgičana Davida Goffina, se kterým vede ve vzájemné bilanci 3-0, všechny souboje však spolu svedli už před šesti lety. 

"Jsem rád, že si spolu po delší době zahrajeme. Jsme dobří přátelé, David je dobrý kluk. Vždy spolu hrajeme dobré a dlouhé bitvy. Očekávám další těžký zápas, ale budu se snažit předvést maximum," řekl bývalý čtvrtý hráč světa Nišikori směrem k dalšímu zápasu.



Alexei Popyrin čtrnáct dní po triumfu v Singapuru úspěšně vstoupil do turnaje v Dubaji. Rakušana Dennise Novaka porazil 7-6 7-5 a svou neporazitelnost prodloužil na šest utkání.

"Když mi bylo devět let, tak jsem si na tomto kurtu zahrál s Jimem Courirem. Byla to příjemná zkušenost," zavzpomínal 21letý Australan Popyrin, který ve druhém kole vyzve v prvním vzájemném střetnutí osmého nasazeného Rusa Karena Chačanova.

Alexander Bublik i na sedmém letošní turnaji ATP vyhrál svůj úvodní zápas. Ve Spojených arabských emirátech 23letý Kazach odstartoval výhrou 6-4 7-6 nad Japoncem Jošihitem Nišiokou, s nímž si poradil už potřetí v řadě 2-0 na sety. Ve druhém kole se poprvé utká s italským teenagerem Jannikem Sinnerem.


Dokonce i na 11. akci po loňském restartu sezony vyhrál své úvodní vystoupení 27letý Rus Aslan Karacev. V Dubaji senzační semifinalista letošního Australian Open začal vítězstvím dvakrát 6-4 nad Bělorusem Jegorem Gerasimovem.

Ve druhém kole Karacev, který v pátek s krajanem Andrejem Rubljovem triumfoval ve čtyřhře v katarském Dauhá, vyzve loňského semifinalistu Brita Dana Evanse.

Další zdravotní potíže má Jo-Wilfried Tsonga. 35letý Francouz, který před pěti dny v Marseille slavil první výhru po 16měsíční pauze zaviněné vleklými bolestmi zad a operací levého kolena, dnes v Dubaji už po šesti gamech vzdal.

Bývalý pátý hráč světa Tsonga sice v souboji s Tunisanem Malekem Džazírím vedl po brejku 3-2, jenže při následném podání si poranil pravou paži a po konzultaci s fyzioterapeutem za stavu 3-3 skrečoval.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2,048.855 dolarů
nedělní výsledky (14. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (Jap.) - Opelka (USA) 3-6 6-3 6-4
Chardy (Fr.) - Ramos (Šp.) 6-3 3-6 6-4
Karacev (Rus.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 6-4
Bublik (Kaz.) - Nišioka (Jap.) 6-4 7-6(4)
Džazírí (Tun.) - Tsonga (Fr.) 3-3 skreč T.
Popyrin (Austr.) - Novak (Rak.) 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
další balkánský poděs - DSQ po výhrůžkách upírovi. Jestli jsem slyšel dobře, zaznělo od něj kill you. To je dost přes čáru.
Nejdřív tam byl nějaký podivný zřejmě out od soupeře a po výměně stran úspěšně returnoval na 0:15 a teda nevím proč mu rozhodčí dal trestný fiftýn. Hned poté následoval onen zkrat.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist