Střežené tajemství Slavoje Vyšehrad? Z Julisky vypůjčený Zárybnický!

Střežené tajemství Slavoje Vyšehrad? Z Julisky vypůjčený Zárybnický!

Poslední tým druhé nejvyšší soutěže Slavoj Vyšehrad, který v úvodu jara překvapil remízou na půdě Vysočiny Jihlava, má aktuálně na soupisce sedm obránců. 

Kromě Vojtěcha Šandery, Tomáše Košúta, Tomáše Egerta, Mariana Burdy, Daniela Stropka a Felixe Čejky pracuje hlavní trenér Michal Zach se svými asistenty Ondřejem Švejdíkem a Kamilem Čontofalským také se stoperem Vojtěchem Zárybnickým, jenž nosí na zádech číslo 44.

194 centimetrů vysoký střední obránce patří pod křídla agentury Spocs Global Sports, pod jejíž křídla spadají také Zdeněk Ondrášek, Martin Dúbravka, Jan Sýkora, Milan Havel, Filip Nguyen, Patrik Hrošovský, Nicolae Stanciu, Ján Greguš, Florin Nita, Lukáš Horníček či Michal Trávník.

I to je důvodem, proč by mohl být do budoucna zajímavým zbožím pro zdejší profesionální prostředí. Tím spíš má za sebou ve svých jednadvaceti letech několik štací včetně Teplic, Táborska, Dukly a již zmíněného Slavoje, ve kterém je z dejvické Julisky zapůjčen do června letošního roku.

Někdejší sportovní a výkonný ředitel Dukly Pavel Vandas ho do na šestku přiváděl loni ze Stínadel. "Je urostlý a talentovaný střední obránce, který má celou svou kariéru před sebou. Je známý svým poctivým přístupem k tréninku a věřím, že se v krátké době posune do A týmu," uvedl tehdy funkcionář. Ač na jeho slova nedošlo, ještě není všem dnům konec.

Defenzivně laděný mladík, u nějž uvádí specializovaný server transfermarkt.com cenu 75 tisíc eur, ovšem zatím za šemíky ve FNL nenastoupil a jediné druholigové ostruhy tak zatím svého času sbíral na jihu Čech v barvách Táborska. Pokud se na jeho situaci v nadcházejících týdnech a měsících nic nezmění, pravděpodobně bude ve vzduchu viset další převlékání dresu.

Šéf Žižkova: Pevně věřím, že radnice začne okamžitě jednat a nenechá klenot s více než stoletou tradicí padnout do pralesních vod