Hlavní obsah

Klokan Schumacher promluvil. Existuje šance, že zůstane dál u Botiče?

Praha

Před startem jarní části vedení Bohemians 1905 oznámil, že neprodlouží kontrakt, který mu v létě vyprší. Po nedělním ligovém duelu s Karvinou, v němž gólem přispěl k výhře Klokanů 2:0 obránce Till Schumacher uvedl, že svoje rozhodnutí nepřehodnotí. „Nejsem člověk, který často mění své názory. Řekl jsem, že smlouvu neprodloužím, a tak to taky bude," řekl 23letý Němec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Till Schumacher z Bohemians oslavuje gól během utkání Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Před pár dny jste uvedl, že nový klub nemáte. Stále to platí?

Ano, nic není rozhodnuto. Každý den se o těchto věcech bavím se svým agentem, zatím nevím, co bude.

Co když v létě nepřijde očekávaná nabídka?

Můžeme se teď bavit o spoustě různých variant. Ale já jsem úplně v pohodě. Do konce sezony zbývají tři měsíce, spousta zápasů. Rád bych se soustředil spíš na to.

Zaznamenal jste po nedávném rozhovoru na klubovém webu, ve kterém jste vysvětloval svoje rozhodnutí, pozitivní reakce fanoušků?

Určitě jsem si toho všiml, moje přítelkyně mi všechno přeložila. Byl jsem nadšený a překvapený, jak pěkně fanoušci reagovali. Říkal jsem, že budu za klub bojovat až do konce smlouvy. Slíbil jsem fanouškům, že to uvidí. Ukazuje se, jak skvělí fanoušci jsou, i jak skvělý je celý klub.

Jak vám chutnal gól proti Karviné, který byl pro vás premiérový v této sezoně?

Gólů moc nedávám, takže jsem šťastný. Na druhou stranu vím, že měly být dva. Po tyčce Puškáče jsem byl překvapený, že se ke mně míč odrazil. Vyhráli jsme, takže se tomu můžu smát, byla to groteska. Na druhé straně jsem na sebe naštvaný. Potřebuju góly dávat.

Dlouho jste nemohli vstřelit druhý, uklidňující gól. A když už v 65. minutě přišel, sudí ho odvolal. Bál jste se o výhru?

Nestrachoval jsem se. Měl jsem z našeho výkonu dobrý pocit, dařilo se nám. Měli jsme hodně šancí, abychom vedli dva nula a cítili se pohodlněji, ale obavy jsem neměl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Till Schumacher z Bohemians oslavuje gól.

Vzhledem k množství šancí jsou dva vstřelené góly slabá bilance...

Určitě na produktivitě musíme pracovat. Ne proti každému soupeři budeme mít tolik příležitostí. Přijdou také zápasy, v nichž budeme mít dvě, tři šance, ze kterých budeme muset dát aspoň jeden gól. Ale vyhráli jsme, můžeme být spokojení.

Reklama