Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zemřela bývalá úspěšná běžkyně Helena Fuchsová. Bylo jí 55 let

V neděli 14 března podlehla zákeřné nemoci bývalá úspěšná běžkyně na 400 a 800 metrů Helena Fuchsová. Medailistce z halových i venkovních atletických šampionátů bylo 55 let. O jejím úmrtí informoval na webu Český atletický svaz.

Prvním velkým mezinárodním úspěchem rodačky z Tábora bylo štafetové stříbro z halového mistrovství světa 1995 v Barceloně, kde byly jejími parťačkami Naďa Koštovalová, Hana Benešová a Ludmila Formanová. O dva roky později získala na HMS v Paříži bronz v individuálním závodě na 400 metrů. Stejný cenný kov si odvezla z HME v letech 1998 a 2000. V létě 1998 se stala v Budapešti vicemistryní Evropy pod otevřeným nebem.

Pak přešla na osmistovku, která jí přinesla páté místo z olympijských her 2000 v Sydney a bronzovou medaili z halového MS o rok později. Aktivní kariéru Fuchsová ukončila v roce 2004. Pak pracovala jako kondiční trenérka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Česká atletika

Štítky Sport, atletika, Fuchsová, úmrtí, Helena Fuchsová, Český atletický svaz, běžec, olympijské hry, Ludmila Formanová, Hana Benešová, Paříž, Evropa, Barcelona, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela bývalá úspěšná běžkyně Helena Fuchsová. Bylo jí 55 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.