Vsetínská nemocnice zahájila vyšetření protilátek SARS-CoV-2

Foto: Vsetínská nemocnice
VSETÍN - Vsetínská nemocnice nově nabízí vyšetření, které zjistí, zda mají lidé ochranné protilátky proti covid-19. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

Jedná se o sérologický test z žilní krve, který není hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Vyšetření není určeno pro pacienty v akutní fázi onemocnění covid-19.  Test průkazu specifických protilátek anti-covid-19 třídy IgG je vhodné absolvovat nejdříve za tři týdny po odeznění příznaků infekce.

Odběry se provádějí pouze jednou  týdně, a to vždy ve středu od 9.00 do 14.00 hodin, v prostorách oddělení klinické biochemie v pavilonu O. V odběrové ambulanci v prvním patře zájemce současně obdrží a vypíše žádanku. Po odběru krve (s kopií žádanky, která slouží jako podklad k platbě) je potřeba neprodleně uhradit poplatek 600 Kč na pokladně v přízemí budovy ředitelství.

„Výsledek vyšetření obdrží klient následně vždy v pátek, a to buď v tištěné podobě u výdejního okénka oddělení lékařské mikrobiologie (pavilon K), nebo telefonicky po sdělení předem stanoveného komunikačního hesla,“ informoval primář oddělení lékařské mikrobiologie Jan Tkadlec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x