Krásnou dceru Ondřeje Havelky určitě neznáte. Ukážeme vám, jak vypadá

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
ondřej havelka
Zdroj: Profimedia

Zpěvák Ondřej Havelka je známý nejen mezi fanoušky jazzu a swingu. Tato česká legenda se proslavila i jako režisér, tanečník, herec nebo jako scénárista. A v rodině Havelků není jediným nadaným umělcem.

Havelkovi je dnes šedesát šest let. Dalo by se říci, že mu nadání koluje v těle, protože se narodil v rodině umělců. Jeho maminka byla slavná česká herečka Libuše Havelková a jeho otec Svatopluk Havelka učil na Akademii múzických umění.

Ondřej Havelka je zakladatelem jazz bandu s názvem Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Po roce 1989 začal pracovat jako scénárista a režisér, sám si v několika filmech také zahrál. A právě herecké nadání po něm zdědila i dcera Rozálie.

Herectví se věnuje její otec i bratr

Rozálie se narodila roku 1997. Přestože je dnes mladou herečkou, stihla už prokázat, že nadání má v krvi. Jak by také ne, když je jejím otcem tak slavný umělec a příkladem jí jde i starší bratr.

Vojtěch Havelka však zůstal nakonec pouze na prknech, která znamenají svět, a jako divadelní herec se mezi lidmi tolik neproslavil. Rozálie je ale jeden úspěch za druhým.

Kromě herectví umí také hrát na harmoniku, devět let se věnovala tancování flamenca, je bývalou modelkou a od roku 2017 účinkovala v zahraničních cirkusech.

Rozálie se proslavila především svou rolí v televizním muzikálu V peřině. Tento komediální snímek vyšel v roce 2011, kdy jí bylo teprve čtrnáct let.

rosalie havelková

Zdroj: Profimedia

O rok později si zahrála roli pouliční zpěvačky v muzikálu Zločin v Posázavském pacifiku. Tato divadelní hra byla odehrána v Městském divadle Mladá Boleslav.

Má vysoké ambice

I když se dříve věnovala Rozálie i modelingu, v současné době ji živí především herectví a zpěv. Sama přiznala, že si už jako malá uvědomovala, že je hodně ovlivněná tím, do jaké rodiny se narodila.

A to nejen tím, že zdědila dobré herecké geny, ale že se od ní také hodně očekávalo a cestu do showbyznysu měla lehčí, než kdyby se probojovávala od nuly.

Rozálie se chce ale kromě uměleckého směru rozvíjet i v jiných oblastech. Ráda by studovala češtinu, protože ji podle jejích slov odmalička literatura velmi bavila.

Také má ráda práci s dětmi a přírodu, jeden čas proto uvažovala, že by začala pracovat v lesní školce nebo hlídat malé děti.

I kdyby se ale nakonec vydala některým z těchto směrů, podle všeho to její uměleckou dráhu příliš neovlivní, a i nadále se bude objevovat v médiích jako skvělá herečka a hudebně nadaná dívka z umělecké rodiny.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články