Hráči si výhru v derby zaslouží, říká Lopetegui po triumfu nad Betisem

15.03.2021, 12:33
Aktuality
Julen Lopetegui (© AFP)
Ve španělské lize se dramatizuje boj o mistrovský titul, vedle toho se pak začíná krystalizovat čtveřice klubů, která si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů. Hodně v tomto ohledu mohlo napovědět včerejší večerní derby mezi Sevillou a Betisem, to lépe zvládli domácí...

Hrdinou duelu se stal útočník Youssef En-Nesyri, marocký reprezentant ve 27. minutě vstřelil jediný gól zápasu a zajistil svému týmu cennou výhru.

Sevilla si pojistila čtvrté místo a na pátý Real Sociedad má k dobru už šest bodů, náskok na šestý Betis je dokonce devítibodový. Oproti oběma konkurentům má navíc osmifinalista letošního ročníku Ligy mistrů odehráno o jedno utkání méně.

"Tým ze sebe vydal maximální úsilí a hráči si tuto výhru zaslouží. Ale na oslavy máme jenom minimum času, protože musíme začít uvažovat o utkání proti Elche. Ale kluci si to zaslouží," prohlásil trenér Julen Lopetegui.

"Jsme šťastní, moc dobře si uvědomujeme, co derby pro město znamená. Cítili jsme energii našich fanoušků a cílem bylo vyhrát a získat tři body. Hráli jsme tři soutěže a ve všech byli hodně blízko k úspěchu, tým se nevzdává, bojuje a v tom musíme pokračovat. Blížíme se k závěru náročné a také krásné sezony. Od 18. září hrajeme každé tři nebo čtyři dny a tým odvedl vynikající práci," pokračoval někdejší kouč Realu Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele