My jen práškovali! Covid ne, brání se zemědělci. No jo, ale Volný...

15.03.2021 14:32

Kam až mohou dojít konspirační teorie? V Česku dost daleko. Není to jen společnost DHL, která vyvrací, že by čtyři elipsy nad Brnem byly kvůli tomu, že letadlo rozprašovalo covid. Tyto zprávy už dementuje i zemědělské družstvo, které si nechalo popráškovat pole. „V žádném případě nedochází k rozsévání covidu či jiných nežádoucích biologických či chemických záležitostí,“ říká agronom družstva Žichlínek. Ale Volný jede dál.

My jen práškovali! Covid ne, brání se zemědělci. No jo, ale Volný...
Foto: Repro Facebook
Popisek: Práškovací letadlo

Nedávno některé Čechy pobavil a jiné pobouřil náznak poslance Lubomíra Volného, že covid-19 šíří v podobě aerosolu letadla. Konkrétně se mělo jednat o letoun logistické společnosti DHL, který čtyřikrát zakroužil okolo Brna a následně odletěl zpátky do Německa.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí
Společnost DHL informovala, že čtyři elipsy, které letadlo obkroužilo, byly kvůli snížené viditelnosti. „Kvůli přetrvávajícím mlhám a sníženému výhledu na letišti Brno-Tuřany nebylo možné bezpečně přistát, proto bylo letadlo v 7.00 hod. nasměrováno zpět na letiště v Lipsku. Jedná se o pravidelnou leteckou linku DHL Express z Lipska do Brna, která zajišťuje 6x týdně letecké spojení oblastí jižní Moravy a Vysočiny s naším mezinárodním hubem v Lipsku,“ uvedla společnost. DHL Express se také důrazně vymezila proti konspiračním teoriím, prý dodržuje všechna bezpečnostní nařízení. A zvažuje právní kroky.

Ale není to jen společnost DHL, která se vymezila proti konspiračním teoriím. Předběžné varování vydalo i Zemědělsko-obchodní družstvo Žichlínek, které 6. 3. práškovalo pole. A zřejmě se našli tací, kteří práškování považovali za důkaz rozsévání covidu.

Ovšem jak družstvo říká, jednalo se o ledek amonný s dolomitem. „Tato aplikace je legální a piloti mají zvláštní výcvik a povolení na nízké přelety. Letošní jaro je vlhčí a neumožňuje nám všude hnojit pozemní aplikací. Letecká aplikace probíhá na základě dat GPS – to znamená, že by měla být stejně přesná jako pozemní,“  vysvětluje družstvo.

„V žádném případě nedochází k rozsévání covidu či jiných nežádoucích biologických či chemických záležitostí,“ vyvrací pochybnosti  Milan Šulák, hlavní agronom ZOD Žichlínek.

S povzdechem komentoval toto vysvětlení novinář Filip Rožánek.

Nicméně, poslanec Volný se svých teorií nevzdává. A i když jeho původní příspěvek o letadlu nad Brnem zmizel, má jiný. Plný obrázků a s videem, které má dokazovat, že páry za letadlem jsou ve skutečnosti částice, které odrážejí sluneční světlo. A letadla je vypouštějí schválně.

Na závěr snad patří jen připomenout hit Banjo Bandu Ivana Mládka Jožin z bažin. Kde je zmíněné monstrum zpacifikováno právě práškovacím letadlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…