Zemřel Vladimír Feix. Rodina i zaměstnanci jsou zdrcení
Vladimír Feix na křtu kalendáře Holky z Českýho porcelánu v lednu 2020, který vyšel ke 155. výročí porcelánky. Foto: archiv Ilona Kaulfuss
Litvínov

Dubí – V pondělí, 15. března, zemřel v nedožitých 89 letech dlouholetý ředitel společnosti Český porcelán Dubí, čestný občan města Dubí a výrazná manažerská osobnost Vladimír Feix. Dubské porcelánce, která v roce 2019 oslavila 155. výročí, šéfoval celých 50 let a 70 let pro ni pracoval. Rodina, ale i zaměstnanci jsou jeho smrtí zdrcení. Vladimíra Feixe si velice vážili.

„Ještě v pátek 12. března jsme spolu pracovali,“ řekla nám ke smutné události vedoucí marketingu a propagace, Petra Klázrová. Jak uvedla, projednávali s Vladimírem Feixem podporu společnosti na účasti české MISS z roku 2019 Denisy Pergerové v Thajsku. Na tamní finále krásy 27. března si Pergerová oblékne šaty s modrým dekorem porcelánky. V sobotu 13. března byl podle slov dubského starosty Petra Pípala Vladimír Feix hospitalizován v nemocnici s mozkovou příhodou. Den na to skonal.

„Je to stále ještě velmi citlivé, všechny nás smrt pana Feixe hluboce zasáhla,“ přiznala Petra Klázrová krátce poté, co se o smutné zprávě dozvěděla. O dalším postupu vedení podniku se podle ní zatím nic neví. „Vladimír Feix byl generálním ředitelem, předsedou představenstva, a to předpokládá jistý předepsaný postup. On sám tyhle otázky neměl rád, nerad se bavil o tom, co bude, když... Vždycky říkal: Já žiju teď! Byl to moc hodný člověk,“ zdůraznila Klázrová.

Vladimír Feix se v dubské porcelánce vyučil jako keramik modelář a následně absolvoval odbornou keramickou školu v Teplicích. Už ve svých 19 letech pracoval v porcelánce jako mistr a měl pod sebou osm desítek lidí. Po vojně nastoupil jako dílovedoucí výroby porcelánu s dekorem cibuláku a následně se stal vedoucím výroby. Na Střední průmyslové škole v Teplicích odmaturoval v oboru strojní výroby skla a keramiky a v roce 1970 byl jmenovaný ředitelem fabriky. Titul inženýra získal na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Vladimír Feix měl dva syny. Jeden pracuje jako ředitel společnosti Royal Dux v Duchcově a druhý je výrobním ředitelem Českého porcelánu Dubí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru