PVS proinvestovala 2,49 miliardy

blank

Pražská vodohospodářská společnost (PVS) loni investovala do vodárenské infrastruktury zhruba 2,49 miliardy korun, což je podle výroční zprávy asi o 365 milionů meziročně více. Dokument již projednali radní Prahy. Upozornil na to portál Naše voda.

Z celkové částky 2,49 miliardy získala PVS nejvíce na nájemném, a to 2,48 miliardy. Zbylé peníze tvořily převod nájemného z předloňska. Největší část prostředků zamířila na zahájené stavby, a to více než dvě miliardy korun.

Společný vyjadřovací portál PVK a PVS

Pražské vodovody a kanalizace, provozovatel městské vodohospodářské infrastruktury, a její majitel, Pražská vodohospodářská společnost, také v lednu spustily vyjadřovací portál, který umožňuje elektronickou formou podávat žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci nebo také k činnostem nad již realizovanými vodovodními a kanalizačními přípojkami.

„Jedná se o první dokončený projekt, při němž se nám daří společné propojování informačních systémů obou společností a kterým zároveň usnadníme nutnou administrativu žadatelům,“ uvedla mluvčí Pražské vodohospodářské společnosti Hana Kletečková. Hlavní výhodou portálu je podle mluvčího PVK Tomáše Mrázka urychlení vyjádření PVK a PVS. Služba je bezúplatná a splňuje veškeré podmínky pro ochranu osobních údajů.

Scroll to Top