Vakcína AstraZeneca pro Prahu? Prodejce tvrdí, že se obrátil na ústav pro kontrolu léčiv. Ten to ale popírá

400 tisíc dávek vakcíny od AstraZenecy, které soukromá firma Fatrade nabídla hlavnímu městu, je nejspíš padělaných. Radiožurnálu to řekla Jarmila Dolečková z vedení českého zastoupení výrobce. Firma Fatrade za očkovací látku požadovala 135 milionů korun. Odborná poradkyně Iva Slaninová řekla stanici, že se společnost už obrátila na Státní ústav pro kontrolu léčiv. Jejich mluvčí Klára Brunclíková to ale popřela.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vakcíny firmy AstraZeneca

Vakcíny firmy AstraZeneca | Foto: IPA/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Vedení Prahy přišla nabídka podezřelá. Na program jednání radních ji proto vůbec nezařadilo.

Praha dostala nabídku na 400 tisíc dávek vakcíny AstraZeneca. Nabídku od firmy Fatrade nechá prověřit

Číst článek

Podle Dolečkové AstraZeneca v současnosti přes soukromé subjekty vakcíny nedodává. „Zaměřujeme se výhradně na plnění závazků uzavřených se státy a mezinárodními organizacemi,“ vysvětlila Radiožurnálu.

Pražský magistrát by podle ní kvůli prověření nabídky, na kterou v pondělí upozornil server Seznam Zprávy, měl kontaktovat Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Na ten se obrátil i prodejce. „Jsme v kontaktu i se Státním ústavem pro kontrolu léčiv,“ řekla Eva Slaninová z Fatrade. To ale jejich mluvčí Klára Brunclíková popřela s tím, že firma s nimi ohledně takové dodávky doposud nekomunikovala.

Firma Fatrade z pražských Vinohrad nabídla v pondělí pražskému magistrátu, že v průběhu tří týdnů dodá 400 tisíc vakcín od společnosti AstraZeneca. Za dávku chtěla 12,89 eura, celkem tak Praha měla zaplatit 135 milionů korun.

Radní pro sociální oblast Milena Johnová (Praha Sobě) poté vypracovala tisk do rady města, porada radních ale měla podezření a neschválila ho. O návrhu tak magistrát nejednal.

Zuzana Machálková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme