Zpravodajství Brno

Tereza střídá Marcelu

Sama doma z Brna s novou moderátorkou

Velikost textu:

Moderátorská dvojice pořadu Sama doma, vysílaném z brněnského studia, má novou tvář. Vedle Veroniky Boleslavové se koncem října objevila Tereza Richtrová. Herečka a moderátorka střídá Marcelu Špálovskou, která odchází na mateřskou dovolenou.

Sama doma z Brna
Sama doma z Brna

Tereza se narodila v roce 1982 v Brně. Na soukromém uměleckém gymnáziu studovala sólový zpěv a violoncello. Byla členkou dětského divadelního Studia Dům Evy Tálské v Huse na provázku, v roce 2006 vystudovala brněnskou JAMU, obor činoherní herectví. Během studia absolvovala stáž na Edinburghské Queen Margareth University College a byla stipendistkou prestižní divadelní přehlídky Thetertreffen v Berlíně. Hostovala ve většině moravských divadel, za roli Médey ve stejnojmenné inscenaci Slováckého divadla získala v roce 2008 cenu Českého divadla za nejlepší ženský herecký výkon. Prvním stálé angažmá měla v Olomouci, za roli Anny v Langerově Periferii získal širší nominaci na cenu Thálie. Tři roky strávila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, od roku 2019 je stálou členkou činohry Národního divadla v Brně. Její zatím nejnovější rolí je Arkadina v Čechovově Rackovi.

Věnuje se práci pro rozhlas, za níž získala nominaci v anketě Neviditelný herec. Tři roky moderovala pořad Dobré ráno z ostravského studia ČT. Zahrála si například v diskutované kriminální sérii Zrádci Viktora Tauše. Ráda spolupracuje se zahraničními produkcemi, v připravovaném seriálu Shadowplay si zahrála po boku hvězd jako Nina Hoss, Sebastian Koch nebo Taylor Kitsch.

Tereza je maminkou pětileté Emílie. K jejím zálibám patří kromě zpěvu pole dance a jóga. Vlastnoručně a původními postupy obnovuje malý domek na jihomoravském venkově. Nejraději má chůzi lesem a plavbu po moři.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.