Na šampionát do 18 let poletí dva čeští rozhodčí

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

16. března 2021, 17:05

Martin Voltr

Dvojice českých sudích si zapíská na mistrovství světa hráčů do 18 let, které se koná na přelomu dubna a května ve Spojených státech – hlavní rozhodčí Adam Kika a čárový David Klouček.

Nominace zahraničních rozhodčích je v letošní sezoně významným posunem oproti mistrovství světa dvacítek, které odřídili výhradně domácí Kanaďané. Organizátoři totiž nechtěli vynakládat zbytečné úsilí spojené s cestováním rozhodčích a podstupovat riziko vzhledem k pandemii covidu-19.

Nadcházející šampionát mladší kategorie by se měl rovněž uskutečnit v bublině a všichni jeho účastníci budou procházet neustálým testováním, to pochopitelně nemine ani rozhodčí.

V jejich seznamu převládají Američané, nicméně své zástupce dodá i osm z devíti zbylých federací, jejichž týmy se na MS představí. Výjimkou je pouze Kanada. Česko budou v tomto ohledu „reprezentovat“ hlavní rozhodčí Adam Kika a čárový David Klouček.

Všechny těžkosti stojí za to, aby Česká hokejová reprezentace U18 za 6⃣ týdnů zahájila MS ‼

Zveřejnil(a) Hokej dne Pondělí 15. března 2021

Mistrovství začne na předměstích Dallasu v pondělí 26. dubna, národní tým pod taktovkou svěřence Jakuba Petra vyzve v základní skupině ve Friscu postupně Německo, Finsko, Spojené státy a Rusko.

IIHF souběžně zveřejnila i nominaci rozhodčích na mistrovství světa žen, které vypukne v kanadských městech Halifax a Truro 6. května – tedy v den, kdy turnaj osmnáctek vyvrcholí. Mezi 22 jmény ale nefiguruje žádná česká zástupkyně.

Nominace rozhodčích na MS U18

Hlavní:
Sean Fernandez, Sean MacFarlane, Jake Rekucki, Stephen Reneau, Peter Schlittenhardt, Andrew Wilk (všichni USA), Riku Brander (Finsko), Micha Hebeisen (Švýcarsko), Christoffer Holm (Švédsko), Adam Kika (Česko), Lukas Kohlmüller (Německo), Sergej Judakov (Rusko).

Čároví:
Kevin Briganti, Nick Briganti, Jake Davis, William Hancock, Patrick Richardson (všichni USA), David Klouček (Česko), Tommi Niittylä (Finsko), Nikita Poljakov (Bělorusko), Roman Slavikovskij (Rusko), Davis Zunde (Lotyšsko).

Nominace rozhodčích na MS žen

Hlavní:
Kelly Cookeová, Jamie Huntley-Parková, Chelsea Rapinová, Jestina Vichoreková, Mackenzie Welterová (všechny USA), Cianna Lieffersová, Elizabeth Manthaová, Shauna Nearyová, Lacey Senuková (všechny Kanada), Maria Furbergová (Švédsko), Anniina Nurmiová (Finsko), Darja Jermaková (Rusko).

Čárové:
Kendall Hanleyová, Jacqueline Spresserová, Sara Strongová (všechny USA), Alexandra Blairová, Jessica Chartrandová, Justine Toddová (všechny Kanada), Anna Hammarová (Švédsko), Jenni Heikkinenová (Finsko), Julia Kainbergerová (Rakousko), Diana Mochovová (Rusko).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz