Nic s tím nenaděláme, na podzim jsme taky nebyli kompletní, říká trenér Šilhavý k nominaci

Pandemie koronaviru nadále zasahuje do plánů české fotbalové reprezentace. Tu na konci března čeká start kvalifikace o postup na světový šampionát, který se koná příští rok v Kataru. Z úvodních tři zápasů ale bude moct trenér Jaroslav Šilhavý postavit nejsilnější sestavu jen v tom prvním v Estonsku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Zdroj: Reuters

České fotbalisty čeká na konci března rozjezd kvalifikace o postup na světový šampionát v Kataru. Trenér Jaroslav Šilhavý ale bude moct nejsilnější sestavu postavit pouze v prvním ze tří úvodních zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak okomentoval nominaci fotbalistů národního týmu trenér Jaroslav Šilhavý

Po tomto zápase totiž budou muset výpravu opustit čtyři hráči z německé bundesligy: Patrik Schick, Vladimír Darida, Pavel Kadeřábek a Jiří Pavlenka.

„Bohužel nemohou přicestovat na půdu České republiky a nemohou se ani dostat na půdu Walesu, kvůli pandemickým pravidlům německé republiky, protože by automaticky po příjezdu spadali do karantény. Tito čtyři hráči se sejdou v Německu a po ose Německo - Tallin budou cestovat privátním letadlem, pak se připojí k týmu, absolvují utkání v Estonsku a po utkání se tato skupina odpojí,“ řekl manažer české fotbalové reprezentace Libor Sionko.

Silní soupeři

Kouč Jaroslav Šilhavý by přitom hráče z německé ligy potřeboval využít hlavně v zápasech proti těžkým soupeřům, tedy doma s Belgií a ve Walesu.

„Je to pravda, ale s tím nic nenaděláme. Na podzim jsme taky nebyli kompletní a zvládali jsme to docela dobře, byť tihle soupeři jsou o něčem jiném, hlavně Belgie, než soupeři z B skupiny v Lize národů,“ posteskl si Šilhavý.

Obvykle bývá v nominaci 23 hráčů, teď kvůli pandemii 27. Všichni už přicestují na úvodní duel v Estonsku. „Považuji za ideální, aby hráči byli přítomni po celou dobu a byli v kolektivu od začátku. Nechávat někoho tady, to bych nerad. Je to pro nás malinká berlička, kdyby byl někdo v pondělí pozitivní, tak máme kam sáhnout,“ prohlásil Libor Sionko.

Pro všechny tři zápasy budou národnímu týmu k dispozici opory anglického West Hamu Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

„Oni se na ten sraz těší. Předpokládám, že ze strany klubu nebyl žádný tlak, abychom jim dali volno, to určitě ne. Rozhodneme se potom, jak se budou cítit oni.“ dodal trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý.

Čeští fotbalisté se na srazu sejdou 22. března, o dva dny později budou hrát v Estonsku.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme