Forejtek v Bielle znovu po týdnu úspěšně navázal na kvalifikaci, postoupil i Kolář

16. 3. 2021, 14:09
Aktuality 1
ATP CHALLENGER BIELLA - Jonáš Forejtek znovu po týdnu na challengeru v Bielle navázal na úspěšnou kvalifikaci. Dvacetiletý český talent v prvním kole hlavní soutěže zdolal bývalého 64. hráče světa Dustina Browna a zabojuje o vyrovnání svého maxima na challengerech. Do druhého kola postoupil také Zdeněk Kolář, který zdolal domácího Stefana Napolitana.
Jonáš Forejtek (© ltkliberec.cz)

Jonáš Forejtek si před týdnem v Bielle připsal svá první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů, nakonec v italské hale včetně kvalifikace vyhrál čtyři zápasy a prošel do svého premiérového čtvrtfinále na této úrovni.

Další cenný výsledek a posun v žebříčku může 20letý český talent vybojovat v tomto týdnu, jelikož znovu zvládl dvoukolovou kvalifikaci a opět na ni dokázal úspěšně navázat, když v prvním kole hlavní soutěže zdolal 6-3 6-7(2) 6-4 Dustina Browna.

Proti bývalému 64. a v současnosti až 266. hráči světa bojoval skoro dvě hodiny. Zatímco v úvodním dějství měl od začátku navrch, ve druhém setu dotahoval manko brejku a nakonec o něj přišel v tie-breaku. Další ztracený servis si musel vybojovat zpět i v závěrečné sadě. Juniorský vítěz předloňského US Open se v desátém gamu po dvojchybě soupeře dostal k prvnímu mečbolu a ten po další chybě německého tenisty proměnil.

Forejtek bude o čtvrtfinále a zároveň vyrovnání svého maxima na challengerech bojovat s kvalifikantem Danielem Masurem. S Němcem, který vyřadil turnajovou čtyřku Juičiho Sugitu, v jediném předchozím souboji uhrál jen jeden game.

Zdeněk Kolář ve večerním duelu zdolal 7-6 0-6 6-4 domácího Stefana Napolitana a poprvé od loňského srpna zvládl dvakrát po sobě vstup do turnaje.

Ve druhém kole 24letý Čech vyzve sedmého nasazeného Francouze Grégoira Barrèreho (h2h 0-2), s nímž na začátku roku vypadl v kvalifikaci Australian Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Haitik
Super Jonáši!!! První set byl skvělý, tam hrál skvěle! Ale i druhý set byl celkem dobrý, dneska se mi líbil i jeho výkon na returnu, na to, že proti němu stál skvělý servis Dustina, tak returnoval mnohém lépe..
V tom třetím setu už jsem moc nevěřil, Dustin na začátku setu úplně neskutečně returnoval a i mi přišlo, že Jonáš už mele z posledního.. :D Ale zabral a super ty jo! Tak snad nějaké to kolo ještě uhraje, aby se přiblížil v žebříčku aspoň Jirkovi.. :D
A je i super, že konečně taky vyhrál nějaký velmi těsný zápas, už jich letos prohrál dost.
Další soupeř je celkem hratelný, tak uvidíme.. Tomu jejich vzájemnému zápasu bych nevěnoval takovou pozornost, už je to nějakou dobu, co spolu hráli..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist