Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyZemřel ředitel porcelánky v Dubí Vladimír Feix, působil v ní 70 let

Zemřel ředitel porcelánky v Dubí Vladimír Feix, působil v ní 70 let

Dubí – Ve věku nedožitých 89. let zemřel ředitel dubské porcelánky Vladimír Feix. Zemřel náhle – pracoval prakticky do poslední chvíle. Veřejnost se s ním naposledy rozloučí tuto sobotu 20. března v době od 9 do 12 hodin  v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Dubí. Před Domem porcelánu s modrou krví vzniklo pietní místo, na které můžete přinést svíčku a uctít Vladimíra Feixe tichou vzpomínkou.

Do porcelánky nastoupil Vladimír Feix v roce 1947 jako učeň, v roce 1970 se stal jejím ředitelem. Porcelán doslova miloval a to, že se na své místo postupně vypracoval, považoval za velkou výhodu. V roce 2018 získal ocenění „Manažer století.“ Vysokou školu začal studovat až v padesáti letech.

 Se současným starostou Dubí Petrem Pípalem  Vladimíra Feixe pojilo blízké přátelství.

„Na Vladimíra budu rád vzpomínat, protože to byl člověk, který miloval svoji práci, rozuměl jí a dělal ji s neuvěřitelným nasazením. Zemřel v pondělí 15. března, přičemž ještě ve čtvrtek byl v práci. Tomu, že už má tak málo času, vůbec nic nenasvědčovalo. Slibovali jsme si brzké setkání. Bude chybět,“ uvedl dubský starosta Petr Pípal.

Vladimír Feix po sobě zanechal dva syny. V posledním rozhovoru, který poskytl serveru IDNES v roce 2019, uvedl, že své nástupce už vychoval.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -