17. března 2021 • 21:00

Čtvrtfinálové dvojice: osmičku doplnily Slavia a Litoměřice, start v pátek

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v rozhodujícím pátém utkání předkola play off první ligy v Třebíči 4:2 a ve čtvrtfinále vyzvou od pátku vítěze základní části Kladno. Postup vybojovaly po domácí výhře nad Sokolovem 5:0 také Litoměřice, které narazí na druhou Jihlavu.



Čtvrtfinále první hokejové ligy začne v pátek, utkají se Kladno s pražskou Slavií, Jihlava s Litoměřicemi, Přerov s Porubou a Vrchlabí se Vsetínem. Čtvrtfinále a zbytek play off se už na rozdíl od předkola bude hrát na čtyři vítězné zápasy.

O semifinalistech se rozhodne nejpozději v úterý 30. března a o finalistech ve středu 14. dubna. Vítěz druhé nejvyšší soutěže získá právo účasti v extralize, která se má rozšířit pro příští sezonu na 15 týmů. Rozhodnuto bude nejdříve ve čtvrtek 22. dubna a nejpozději týden poté.

Slavia posledním čtvrtfinalistou

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v rozhodujícím pátém utkání předkola play off první ligy v Třebíči 4:2 a ve čtvrtfinále vyzvou od pátku vítěze základní části Kladno. Postup vybojovaly po domácí výhře nad Sokolovem 5:0 také Litoměřice, které narazí na druhou Jihlavu.

Slavia dvakrát v sérii s Třebíčí srovnala krok a na Vysočině dovršila postup. V 9. minutě Pražany dostal do vedení Michal Poletín, v čase 31:20 zvýšil David Šteiner a za 123 sekund zařídil hostům tříbrankový náskok v přesilové hře Petr Vampola.

Ve 35. minutě sice snížil v početní výhodě Lukáš Nedvídek, ale záhy také v přesilovce vrátil Slavii tříbrankový náskok kapitán Jan Novák. Za Horáckou Slavii už jen zkorigoval výsledek 29 sekund před koncem Petr Beránek.

Litoměřice v pondělí nedovršily obrat v sérii ze stavu 0:1, ale doma už ano. Ve 3. minutě otevřel skóre obránce Jan Výtisk, po 128 sekundách zvýšil Peter Jánský a ještě před polovinou utkání zvýšil se dvakrát trefil Martin Procházka. Výhru pojistil v poslední části Marek Berka.

Předkolo play off první hokejové ligy - 5. zápas:

Třebíč - Slavia Praha 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky:
35. Nedvídek, 60. P. Beránek - 9. Poletín, 32. Šteiner, 34. Vampola, 37. J. Novák. Rozhodčí: Wagner, Barek - Bohuněk, Maštalíř. Vyloučení: 6:9. Bez využití: 1:2. Bez diváků. Konečný stav série: 2:3.

Litoměřice - Sokolov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky:
26. a 29. Martin Procházka, 3. Výtisk, 23. Jánský, 52. Berka. Rozhodčí: Petružálek, Micka - Flegl, Kotlík. Vyloučení: 6:5, navíc Kemláček (Litoměřice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud