InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert bývalých žáků ZUŠ Veselí n. L.

    Čtvrtek 9.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

  • Prodaná nevěsta

    Čtvrtek 9.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapacita táborského očkovacího centra jela minulý týden téměř naplno. Tábor nechal otevřená hřiště

TÁBOR - V minulém týdnu došlo v táborském očkovacím centru na zimním stadionu k rekordnímu počtu očkovaných za den. Ve čtvrtek i pátek jich bylo vždy 1008. K aktuální situaci se vyjadřuje starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020):

 

"Ověřili jsme si, že odhadovaná maximální kapacita očkovacího centra 1100 osob denně je reálná, možná dosáhne až k číslu 1200. Byly by to příjemné zprávy, kdyby vakcíny proudily rychleji a ve větším množství, abychom mohli OČKO otevřít na 12 hodin denně po 7 dní v týdnu. Ale v dubnu se to dle posledních zpráv snad opravdu výrazně zlepší.
V příštích dvou týdnech nebude nárůst očkovaných tak markantní, protože bude docházet k vakcinaci druhou dávkou u osob už očkovaných. Často dostávám dotazy k očkování učitelů. Ti byli zařazeni do prioritní skupiny, ale zatím se nedostalo na všechny. Je to způsobeno přerozdělováním vakcín. Někdy prostě krajský koordinátor usoudí, že je potřeba konkrétní zásilku operativně dodat praktickým lékařům pro očkování chronicky nemocných nebo pro prioritní doočkování nejohroženějších z věkové kategorie 80+, kteří se dosud nezaregistrovali. Vždy, když je to možné, přijdou na řadu učitelé. Prosíme tedy ještě o trpělivost, odhaduji, že do konce března se na všechny pracovníky ve školství dostane.

V Táboře jsme rozhodnutím pracovní skupiny krizového štábu zatím nechali otevřená dětská hřiště. Musím poděkovat všem ohleduplným, kteří se zatím snaží všechna zamotaná nařízení ctít a v rámci úvah zdravého rozumu dodržovat. Městská policie se setkává spíše s dotazy a vstřícným chováním, a vše se snaží řešit dohodou na místě. Objevují se samozřejmě výjimky jako všude v zemi, ale snad se rychlým postupem očkování klima uklidní a za pár týdnů bude situace stravitelnější.

Nově povinné testování ve firmách zpočátku zahltilo dvě odběrová místa ve městě pro veřejnost, ale jak se v procesu většina organizací zorientovala, zdá se, že čekací doba na test se opět ustálí na jednom či dvou dnech. Je to i díky enormnímu nasazení zdravotních pracovníků, kterým patří velká poklona. A také všem dobrovolníkům, kteří hlásí svou energii ku pomoci. Zatím jsou potřeba hlavně zdravotně proškolení do nemocnic a na testovací místa. Kdyby však bylo v dubnu při vyšší zátěži očkovacího centra potřeba pomoci s administrativou či regulací, včas se ozveme s výzvou."

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    A co děti, mají si kde hrát?

    Vloženo 18.3.2021 11:41:06

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Asi doma, dokud neskončí covid ne?

      Vloženo 18.3.2021 12:14:10

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Ne, rozhodně ne. Potřebují pohyb a podporovat imunitu. Takže doma nikdo sedět rozhodně nebude!

        Vloženo 18.3.2021 14:09:54

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          kecy

          Vloženo 18.3.2021 15:27:42

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Důležité je, co na to říká pan doktor, hejtman Kuba!

    Vloženo 18.3.2021 10:42:01

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Komiku už jsi nám tady chyběl.

      Vloženo 18.3.2021 11:16:06

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Kubula a Kuba Kubikula, to je víc než hejtman.

        Vloženo 18.3.2021 15:53:19

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace