Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Zelená je hit a vnitřní zahrady jsou novým trendem

Zelená je hit a vnitřní zahrady jsou novým trendem

18.3.2021 - redakce Babinet.cz

Vzestup zeleně je vidět. Květiny a rostliny hrají v našich životech velmi důležitou roli. Stejně tak se staly velmi důležitou součástí našeho interiéru. Až si na Velikonoce budete zdobit interiér květinami, udělejte to ve velkém.

fotografie: se svolením iBulb

Zahradničení doma je nový fenomén – malou zahrádku si můžete vytvořit i ve vlastním obývacím pokoji. Zkuste to a obklopte se na Velikonoce zelení.

Efekt

Vytváření květinového koutku ve velikonočním stylu je nejen příjemné, ale také zábavné. Raději než abyste po bytě náhodně umisťovali květinu sem a květinu tam, je lepší zkombinovat několik květin, kytic, misek nebo cibulovin v květináči. Můžete je udělat tak malé nebo velké, jak se vám bude chtít. I samotná váza s květinami udělá dojem, ale stejně tak můžete použít několik váz, misek nebo velký květináč se zasázenými cibulkami.

fotografie: se svolením iBulb

Poslové jara

Velikonoce symbolizují jaro a nový život. Narcisy, tulipány, hyacinty a pryskyřník jsou pro to jako stvořené. Jsou to poslové jara a vytvářejí opravdovou velikonoční atmosféru. Sáhněte po odrůdách v různých odstínech žluté a doplňte je cihlově červenou. Červená naruší žlutou barevnou paletu a udělá z ní svěží soubor zajímavý na pohled.

napsala Renáta Řeháková

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz