Hlavní obsah

Při přestřelce zasáhl policista v USA ročního chlapce do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roční chlapec Legend Smalls bojuje ve Spojených státech o život, poté co ho postřelil policista během ozbrojené loupeže automobilu u benzinové čerpací stanice. Pachatel chtěl odcizit automobil i s dítětem na zadním sedadle. Jedna z kulek od policie dítě zasáhla do hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Kulka omylem zasáhla ročního chlapečka

Článek

Ke střelbě došlo u jedné z čerpacích stanic v Houstonu na začátku března. Policie pronásledovala ozbrojeného muže, který se pokusil nasednout do zaparkovaného automobilu u jednoho ze stojanů. V něm byla 19letá Daisha Smallsová a její roční syn Legend.

Policista zahájil palbu ze služební zbraně a smrtelně zranil podezřelého muže na útěku. Jedna rána však omylem zasáhla i dítě na zadním sedadle a vážně ho zranila. Chlapec zůstává na jednotce intenzivní péče, kde lékaři bojují o jeho život.

Matka dítěte zvažuje se svými právníky žalobu.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec utrpěl vážná zranění a bojuje o život.

„Nejdříve začali střílet a až potom se začali ptát,” stěžuje si. „Tohle si můj syn nezasloužil, a už vůbec ne od policie,” říká Afroameričanka s tím, že nemůže vyloučit ani rasové motivovaný útok.

Právník Smallsové Ben Crump se domnívá, že policie vystavila neopatrnou střelbou mladou ženu a její dítě do velkého nebezpečí. „Bylo jasné, že na místě jsou nevinní lidé a policie nemá střílet, pokud jasně nevidí svůj cíl,” uvedl právník.

Policista mimo službu

Policisté ihned po zasažení dítěte a zabití podezřelého palbu ukončili a poskytli chlapci na místě první pomoc. Později jej měli osobně navštívit v nemocnici, aby se přesvědčili o jeho zdravotním stavu. Ve svém stanovisku policie vyjádřila lítost a přání brzkého uzdravení dítěte.

Lékaři museli Legendovi odstranit část lebky, střela navíc chlapci poškodila mozek. „Museli vědět, že v autě jsou lidé, přesto začali střílet. Můj syn teď každým dnem bojuje o život,” doplnila Smallsová.

„Policisté se obávali o život mladé ženy a začali střílet směrem k podezřelému a ozbrojenému muži. Toho sice zneškodnili, bohužel bylo zasaženo i malé dítě na zadním sedadle automobilu,” přiznal Art Acevedo, ředitel houstonských policistů.

Dotyčný policista, který měl ze zbraně vystřelit a zasáhl chlapce, zůstává do vyřešení případu mimo službu, uvedl server NY Post.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám