Nová zahrada hezky a prakticky: Levné pergoly i nádrže na vodu

Nová zahrada hezky a prakticky: Levné pergoly i nádrže na vodu

Zřejmě i letos budeme podstatnou část roku trávit na zahradě místo někde na pláži na dovolené. Není to o důvod více udělat si ji hezčí? Zvelebování vlastního domu a prostoru kolem něj je nekonečný proces. Nemusíte však pouze zvelebovat. Můžete svou zahradu udělat také ekologičtější.

Nádrže na voduNádrže na vodu

Vaši zahradu mohou změnit k nepoznání třeba nově zasazené stromy, lepší gril, vybudovaná udírna či pergola, pod kterou najdete stín během horkých letních dní.

Romantická, nebo spíš praktická?

Zahrada bez zastřešení snad ani není opravdovou zahradou. Kam se budete schovávat před nepříjemným sluncem? Kde se ukryjete před náhlou přeháňkou? Jakou formu zastřešení si vybudujete, je pouze na vás. Někoho osloví praktická pergola, jiného zase romantický altánek.

Nebojte se investovat i do detailů, protože právě ty utváří výsledný dojem. Když se vám podaří ušetřit koupí levné a elegantní pergoly, investujte ušetřené peníze například do květin, které rozvěsíte na trámy, případně do osvětlení. Pod pergolou se budou vyjímat světelné řetězy i závěsné lucerny. Stejně tak se vyplatí investovat do nového nábytku, abyste si měli pod pergolou kam sednout.

Šetřete vodu, bude jí málo

Už několikátým rokem zažíváme skutečně suchá období. V mnohých obcích je zakázáno napouštět bazény a jinak plýtvat vodou. Vyřešte to po svém, začněte více využívat vodu dešťovou. Koupí levné nádrže na dešťovou vodu si zaručíte její dostatečné zásoby. Tedy pokud bude pršet…

Myslíte-li to s ekologickým chováním a úsporami vody opravdu vážně, zauvažujte nad koupí podzemní nádrže na dešťovou vodu. Pod zemí voda déle vydrží, nezkazí se tak brzy. A když už se bavíme o podzemních nádržích, aktuálně se dají pořídit i levné betonové septiky. Možná je právě teď vhodná doba na modernizaci vašeho domova, rekonstrukci místností i předělání zahrady do lepší podoby. Kdy jindy budete mít tolik volného času? Využijte ho na maximum a vybudujte si doma prostředí, kde vám bude hezky. Doma a na zahradě totiž strávíte ještě minimálně několik dalších měsíců.

Článek Nová zahrada hezky a prakticky: Levné pergoly i nádrže na vodu byl publikován 18. března 2021 v 22.30 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...