Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nejlepší domácí veslařskou posádkou roku je párová čtyřka

Párová čtyřka ve složení Václav Baldrián, Marek Diblík, Tomáš Šišma a Filip Zima byla vyhlášena nejlepší českou veslařskou posádkou roku 2020. Svěřenci trenéra Jana Navrátila v uplynulé sezoně, která byla výrazně poznamenána pandemií koronaviru a zrušením velkého počtu závodů, ovládli mistrovství Evropy v kategorii do 23 let.

zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Baldrián, Diblík, Šišma a Zima tak ukončili kralování hvězdného skifaře Ondřeje Synka, jenž v minulém roce neabsolvoval žádný velký závod. Pětinásobný mistr světa ovládl anketu v předešlých sedmi letech a celkově desetkrát v kariéře.

"Děkujeme všem za podporu a toto milé uznání. Vážíme si toho moc, o to víc, že ještě nešlo o "dospělou placičku" či světovou. Slibujeme, že se budeme snažit navázat tak, aby i taková opět cinkla většímu plavidlu. Trpělivě na tom pracujeme," uvedl Navrátil, jenž byl vyhlášen i trenérem roku.

Druhé místo za zlatou párovkou obsadil skifař Jan Cincibuch, který na stejném šampionátu v německém Duisburgu vybojoval stříbrnou medaili. Třetí skončily Kristýna Fleissnerová s Lenkou Antošovou, čtvrtý dvojskif ze seniorského ME v Poznani.

Nejlepší juniorskou posádkou byla vyhlášena osmiveslice Vojtěch Šanda, Martin Sedlák, Filip Neuhort, Vít Baldinus, Filip Snášel, Jiří Oppitz, Matouš Dočekal, Ruslan Vikol a kormidelník Pavel Šalamun, stříbrní z mistrovství světa své kategorie.

S ohledem na vládní opatření v boji proti koronaviru Český veslařský svaz výsledky ankety zveřejnil na sociálních sítích, tradiční slavnostní galavečer se neuskutečnil. Ceny dostanou veslaři individuálně v průběhu příštích dnů či týdnů.

Anketa o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2020:

Senioři: 1. Václav Baldrián, Marek Diblík, Tomáš Šišma, Filip Zima (párová čtyřka, kategorie do 23 let), 2. Jan Cincibuch (skif lehkých vah), 3. Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová (dvojskif).

Junioři: 1. Vojtěch Šanda, Martin Sedlák, Filip Neuhort, Vít Baldinus, Filip Snášel, Jiří Oppitz, Matouš Dočekal, Ruslan Vikol, kormidelník Pavel Šalamun (osmiveslice), 2. Jiří Ingr, Michal Zindulka, Jan Chlebovský, Adam Šnajdr (párová čtyřka), 3. Simona Kohoutová, Alžběta Zavadilová, Magdalena Novotná, Veronika Činková (párová čtyřka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články