InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj chce vrátit Liberci porážku ze semifinále poháru. Severočeši přežili klinickou smrt

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Volejbalisté VK Jihostroje České Budějovice se připravují na blížící se začátek semifinálové série Uniqa extraligy. Zatímco Jihostroj proplul prvním kolem play off hladce, když porazil Odolenu Vodu bez ztráty setu 3:0 na zápasy, soupeř z Liberce se na postup do semifinále nadřel. Ve čtvrtfinále s Ostravou dokonce prohrával 1:2 na zápasy, v těžké pozici se však dokázal semknout a sérii otočit. „Musíme být připraveni na to, že se série může natáhnout klidně na pět zápasů,“ říká v rozhovoru pro klubový web zkušené libero Martin Kryštof. „Liberec přežil klinickou smrt. Po takovém výkonu bude psychicky velmi silný,“ myslí si asistent trenéra Tomáš Skolka.

Právě Martin Kryštof zná liberecké prostředí velmi dobře. V severočeském klubu působil čtyři sezony v letech 2004–2008. „Už je to dlouho, ale stále tam hraje pár kluků, které dobře znám. Je to třeba Jan Štokr, se kterým jsem se potkával v reprezentaci. Nemůžu zapomenout ani na Kubu Veselého, i když je to už opravdu nějakých třináct let, co jsem působil v Liberci," vzpomíná osmatřicetiletý volejbalista. Že by se však chystalo hecování s bývalými parťáky, to vylučuje.

Speciální motivaci pro Jihočechy představuje spíše fakt, že právě Liberec je vyřadil v nedávném semifinále Českého poháru. „Naše motivace je obrovská. Jednoznačně budeme chtít oplatit Liberci tuto porážku. Liberec skvěle načasoval formu na tři dny, během kterých se pohár odehrál," připomíná libero Jihostroje. Severočechům se do sestavy vrací první nahrávač Volodymyr Kovalčuk, který vynechal celé čtvrtfinále.

Program semifinále

22. března České Budějovice – Liberec (18)
25. března Liberec – České Budějovice (18)
28. března České Budějovice – Liberec (20.20)
Případný 4. a 5. zápas: 31. března České Budějovice – Liberec; 3. dubna Liberec – České Budějovice.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace