Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeským lídrem ČSSD do Poslanecké sněmovny bude poslanec Ondřej Veselý

Lídrem jihočeských sociálních demokratů do podzimních voleb do Poslanecké sněmovny bude poslanec Ondřej Veselý. Rozhodla o tom dnešní krajská konference. Hlasovala také o nominaci Jana Hamáčka na předsedu strany, ale neschválila ji.

Na místopředsedy strany delegáti v Jihočeském kraji nominovali Ondřeje Veselého, Milana Štěcha a Jiřího Běhounka. Nominaci Jany Maláčové delegáti neschválili. Stejně tak nepodpořili nominaci Romana Onderky na statutárního místopředsedu.

Veselý zastává kromě mandátu poslance i funkci místostarosty Písku. ČSSD získala v minulých volbách do dolní komory Parlamentu ČR v Jihočeském kraji 7,3 procenta hlasů. Už tehdy stranu vedl jako lídr Veselý. Výsledek zajistil jihočeským sociálním demokratům jedno místo ve Sněmovně.

Jihočeská ČSSD by dnes na krajské konferenci měla také volit své nové vedení. Současný předseda Václav Valhoda už dřív řekl, že by rád ve funkci pokračoval.

ČSSD kvůli covidu-19 loni posunula volební sjezd z ledna na 9. a 10. dubna. Epidemie však ani v tomto termínu neumožní uspořádat ho prezenčně v Hradci Králové, takže strana ohlásila jeho on-line variantu. Sjezd má zvolit nové vedení a hodnotit nevydařené výsledky loňských krajských a senátních voleb.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Ondra Veselý

Štítky ČR, ČSSD, Jihočeský kraj, Ondřej Veselý, Poslanecká sněmovna ČR, Jan Hamáček, Jana Maláčová, Milan Štěch, Roman Onderka, Jiří Běhounek, Parlament České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeským lídrem ČSSD do Poslanecké sněmovny bude poslanec Ondřej Veselý  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.