Kladno a Poruba slaví druhé výhry, Vsetín i Litoměřice srovnaly krok

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

20. března 2021, 19:25

Adam Bagar

Hokejisté Kladna a Poruby zvládli i druhé čtvrtfinálové zápasy a jdou do trháku. Rytíři přetlačili Slavii 2:1 v prodloužení, RT TORAX vyhrál v Přerově 5:2. Další dvě série jsou srovnány. Litoměřice loupily po triumfu 4:1 v Jihlavě, Vsetín zvítězil 2:0 ve Vrchlabí. Pokračování je na programu v úterý a ve středu na ledě hůře postavených týmů po základní části.

Poruba pod novými trenéry dál válí

Poruba, povzbuzena obratem z prvního utkání, začala lépe a po první třetině si i díky parádě Markuse Korkiakoskiho vytvořila dvougólový náskok. Dušan Žovinec zvyšoval na 3:0, Zubři pak sice snížili na rozdíl jediné branky, ale stejný hráč je definitivně srazil svým druhým gólem.

V porubském brankovišti se na rozdíl od první partie objevil Frederik Foltán, který chytil 35 střel soupeře. Poruba tak vyhrála i své osmé utkání pod novou trenérskou dvojicí Karel Suchánek – David Moravec a před domácími odvetami má v kapse solidní vedení 2:0 na zápasy.

HC ZUBR PŘEROV – HC RT TORAX PORUBA 2011 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Číp (Macuh, Forman), 35. Zbořil (Süss) – 8. T. Jáchym (Kozák, Špaček), 14. Korkiakoski (T. Jáchym, Pořízek), 22. Žovinec, 51. Žovinec (Hudeček, Kanko), 60. Hudeček (Toman, Endál).
Rozhodčí: Cabák, Koziol – Gančarčík, Hanzlík.
Vyloučení: 4:7.
Využití: 1:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 37:26.
Stav série: 0:2.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Forman, Dluhoš, Mlčák, Zbořil, Kubeš, Krisl, Suhrada – Doležal, Pšurný, Dostálek – Sebera, Hejcman, Číp – M. Svoboda, Dvořák, Süss – Goiš, Macuh, Štefka. Trenér: Kočara.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Žovinec, Teper, Urbanec, T. Voráček, Kozák, Szathmáry – Hotěk, Hudeček, Kanko – Brodek, Adam Raška I, Sikora – Špaček, Toman, Endál – Korkiakoski, T. Jáchym, Pořízek. Trenér: Suchánek.

Jihlavu potopily fauly, Miškář zase zářil

Litoměřice v sezoně dlouho nenacházely recept na obranu Dukly. V obou utkáních základní části vyšly střelecky naprázdno, prosadily se až v poslední minutě prvního čtvrtfinále, čímž odšpuntovaly jihlavské prokletí. Ve druhém zápase už nasázely čtyři branky a srovnaly krok.

Pomohla jim domácí nedisciplinovanost, Stadion využil hned tři přesilové hry. Nejvíc byl vidět Patrik Miškář, který se blýskl třemi body a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče play off. V brance dostal přednost Adam Beran, který chytil 27 z 28 střeleckých pokusů soupeře.

HC DUKLA JIHLAVA – HC STADION LITOMĚŘICE 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Pekr (Čachotský, Dundáček) – 6. M. Beran (Miškář, J. Holý), 43. Procházka (Miškář, L. Stehlík), 45. Miškář (J. Holý, Procházka), 58. Jánský (Toman).
Rozhodčí: Čech, Šudoma – Zídek, Vašíček.
Vyloučení: 9:3.
Využití: 1:3.
Střely na branku: 28:28.
Stav série: 1:1.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Mareš, D. Kolář, Dundáček, T. Černý, Bilčík, Strejček, D. Krenželok – T. Harkabus, M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Vítězslav Brož. Trenér: Ujčík.
HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Baláž, Marcel, Výtisk, J. Holý, Jebavý, Kremláček, Černohorský – M. Beran, Miškář, Procházka – Toman, Válek, T. Svoboda – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Jícha, Jánský. Trenér: Bruk.

Zeman s Málkem vynulovali Vrchlabí

Vrchlabí po listopadovém restartu soutěže doma prohrálo jen dva zápasy. Oba se Vsetínem, který se oklepal z úvodní porážky po prodloužení a pod Krkonošemi navázal na svůj lednový triumf. V utkání plném trestů mu stačily dva góly Adama Zemana z úvodu první a třetí části.

Zářili oba gólmani. Aktivnější Valaši zasypali Jakuba Soukupa 44 ranami, domácí brankář jich 42 pokryl. Na druhé straně měl 18letý Jakub Málek méně práce, ale všech 21 střel pochytal a zaznamenal v březnu už druhou nulu – svou premiérovou ve vyřazovacích bojích Chance ligy.

HC STADION VRCHLABÍ – VHK ROBE VSETÍN 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Zeman (Vlach, Berger), 42. Zeman (Kudělka).
Rozhodčí: Doležal, Ondráček – Maštalíř, Polák.
Vyloučení: 14:13, navíc Heřman (Vrchlabí) 10 minut a 5 minut + do konce utkání.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 21:44.
Stav série: 1:1.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Kynčl, Jirků, T. Jelínek – Heřman, Matýs, Nouza – Koffer, Chalupa, Machač – Hozák, Urban, Mrňa – F. Moník, Chrtek, Zeman. Trenér: Baďouček.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka, Štach, Bartko – Březina, Pechanec, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Babka, Vítek. Trenér: Stantien.

Slavii v prodloužení sestřelil Melka

Slavia po trefě Petra Kafky na Kladně dlouho vedla, ale hubený náskok neudržela. Favorit ve třetí třetině vládl a ze střelecké převahy 19:5 vytěžil vyrovnání z hole Martina Kehara, který poslal duel do prodloužení. Z něj ukrojilo necelých pět minut, když rozhodl Antonín Melka.

To už slávistické brankoviště hájil Roman Málek. Ten v 57. minutě musel zastoupit zraněného parťáka Martina Michajlova, který pochytal 38 z 39 střel. Ani to Pražanům nestačilo k vyrovnání stavu série. Kladno jde po deváté výhře v řadě (doma dokonce už sedmnácté) do trháku.

RYTÍŘI KLADNO – HC SLAVIA PRAHA 2:1 v prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Kehar (Plekanec), 65. Melka (Hlava, Pitule) – 10. Kafka (Vampola, Kuťák).
Rozhodčí: Hucl, Šindel – Jindra, Hnát.
Vyloučení: 7:6, navíc Šmerha (Slavia) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 45:28.
Stav série: 2:0.
Rytíři Kladno: Košarišťan – Frye, Kehar, Mikliš, V. Sorokin, Snuggerud, S. Zacharčuk – Machala, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Hlava, Pitule, Melka – Hajný, Filip, Bílek – Kubík. Trenér: Čermák.
HC Slavia Praha: Michajlov (od 57. Málek) – D. Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, J. Říha, J. Novák, T. Duda – Kafka, Vampola, Kuťák – Pšenička, Šteiner, Šmerha – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Všetečka, Vlček, Jaroslav Brož. Trenér: Říha.

Další program čtvrtfinále play off Chance ligy

Úterý 23. března – 3. zápasy:
17:00 HC Slavia Praha – Rytíři Kladno
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava
17:30 HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Vrchlabí

Středa 24. března – 4. zápasy:
17:00 HC Slavia Praha – Rytíři Kladno
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava
17:30 HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Vrchlabí

Pátek 26. března – případné 5. zápasy:
Rytíři Kladno – HC Slavia Praha
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice
HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Vrchlabí – VHK ROBE Vsetín

Neděle 28. března – případné 6. zápasy:
HC Slavia Praha – Rytíři Kladno
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Vrchlabí

Úterý 30. března – případné 7. zápasy:
Rytíři Kladno – HC Slavia Praha
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice
HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Vrchlabí – VHK ROBE Vsetín

Další termíny play off Chance ligy

Semifinále: 2., 3., 6., 7., případně 10., 12. a 14. dubna
Finále: 17., 18., 21., 22. případně 25., 27. a 29. dubna

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz