Týdenní přehled akcí: jak se nenechat polapit v online světě či Nový Zéland skrz objektiv fotoaparátu

21. 3. 2021 | | Studentský život Pražský hrad

Nový týden přináší nový týdenní přehled akcí, kterými si můžete oživit stereotypní studijní den. Rozšiřte své vědomosti o pojem mezera krytí či naučte se být offline a happy. A přesto, že cesta na Nový Zéland trvá zpravidla přes 24 hodin, nechte se přenést online teleportem mezi protinožce za pár vteřin. Toto byla jen krátký trailer toho, co vás čeká poslední březnový týden.

Pondělí 22. března

Již jste možná postřehli, že v pondělí vyjde nové číslo časopisu iList. Tentokrát jsme si vybrali trochu oddechovější téma a zaměřili jsme se na poznávání krás Česka. V hlavním rozhovoru jsme vyzpovídali Lukáše Hejlíka, který zejména se svým projektem LiStOVáNí navštívil nejeden kout naší země. Rozhovor jsme vedli také se Simonou Kijonkovou, absolventkou ekonomky a zakladatelkou Zásilkovny. Sledujte tedy naše sociální sítě ať vám neunikne chvíle, kdy bude číslo dostupné na Alza Media.

Večer od 17:30 by měli zbystřit zejména studenti Fakulty mezinárodních vztahů. Fakulta si totiž připravila Q&A děkana s podtitulem FMV Tě v tom nenechá!. V diskuzi bude možné mluvit se zástupci napříč fakultou, děkanem Josefem Taušerem, proděkankou Radkou Drulákovou, proděkanem Pavlem Hnátem, specialistkou pro vztahy s alumni a PR Markétou Lipavskou a dvěma zástupci studentů Eliškou Hronovou a Jindřichem Slunečkem. Připojit se můžete pomocí tohoto odkazu do MS Teams.

Úterý 23. března

Na úterý si studentský spolek 4FIS spolu s jaknacrypto.cz přichystal od 18:00 přednášku o blockchain technologiích s názvem Nadějná budoucnost – Web 3.0, Blockchain. Dozvíte se nejen jaké má blockchain využití v umění nebo logistice, ale i jak se v tomto prostředí uplatnit. Workshop disponuje omezenou kapacitou, tak se nezapomeňte rychle přihlásit zde.

Středa 24. března

V rámci projektu Absolventské středy se v 18:00 přes MS Teams představí Lukáš Barda s přednáškou OFFLINE AND HAPPY věnovanou světu digitálních technologií a jejich efektivnímu využití. Přiblíží vám pojmy jako digidetox či digitální zdraví a dá tipy a triky, jak si udržet rovnováhu mezi online a offline světem. Zkrátka jak si nenechat technologie přerůst přes hlavu. Je nutná bezplatná registrace zde.

Čtvrtek 25. března

Online setkání na téma Big data pořádá v 17:00 ve spolupráci s odborníky z Raiffeisenbank a Profinit platforma Meetupy.cz. Dovíte se, jak banka monetizuje data a co práce s velkými daty obnáší. Na událost se přihlásíte přes registrační systém.

Kurz Mezera krytí a její praktické aplikace je určený především pro finanční manažery, analytiky či insolvenční správce a uskuteční se od 9:30 pod záštitou katedry strategie FPH. Lektoři účastníkům představí nový ekonomický pojem mezera krytí a její aplikace v praxi. Tento prvek slouží k posouzení platební neschopnosti podniku. Naučíte se sestavit výkaz stavu likvidity a určit výhled vývoje. Mimo skript obsahujících praktické ukázky z využití mezery krytí získáte i certifikát potvrzující absolvování kurzu. Lekce bude probíhat na platformě Zoom a stojí 3 500 Kč. Link k registraci na stránkách VŠE.

Pátek 26. března

V pátek můžete skrz cestopisnou přednášku odcestovat k protinožcům na Nový Zéland. Dechberoucí krásu přírody a zajímavá místa představí Aleš Tvrdý, který prolne vyprávění zážitků ze světa na druhé straně planety svými fotografiemi. Další díl cyklu cestovatelských přednášek se uskuteční od 20:00 prostřednictvím Zoomu. Vstupenky se pohybují od 99 korun a veškeré další informace najdete tady.

 

 

 

Mohlo by tě zajímat: