21. 3. 2021

S lupou do historie: Roswell

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Roswell 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Roswell
Žánr Drama, Mysteriózní, Romantický, SciFi
Stanice The WB, UPN
Vysílání 1999–2002
Počet sérií 3
Premiéra 6. 10. 1999
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 72 % (od 528 uživatelů)

O čem to je?

Na první pohled se může zdát, že jde o obyčejné teenagery, kteří řeší problémy se školou či láskou. Ovšem někteří z nich řeší větší problém – jak před veřejností utajit, že nejsou z tohoto světa.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: možná něco málo viděno
Hodnocení celého seriálu: –

Před psaním názoru jsem si přečetl, co jsem sepsal dva roky zpátky o pilotu nového Roswellu. A můžu vám říct, že z toho vůbec nejsem chytrý. Já umím občas vyplodit takové kraviny. Dnešní hodnocení na tom snad bude líp.

U některých scén se mi vysloveně vybavoval pilot z 2019, ale byl rychle upozaděný. Z toho mála, co si pamatuju, mi toto dobou neovlivněné zpracování přišlo mnohem lepší. Děj je sice předvídatelný, ale rozhodně není nudný. Navíc pracuje se zajímavými postavami. Jen je škoda, že se pilot dost zaměřuje asi na čtyři hlavnější a zbytek nechává pobíhat tak nějak okolo. Zkrátka představení vedlejších postav mohlo být trochu lepší, ale to jen drobnost.

Shiri Appleby byla pro roli nejlepší možnou volbou, neskutečně jí žeru ty pohledy já nic nevím, nekřičte na mě, to jste se musel splést. A pak navíc v závěru přichází scéna, kdy hraje drsňačku a to jí taky skvěle sedí. Jinak mi popravdě nikdo moc v paměti neutkvěl. Ještě z těch výraznějších je tu William Sadler a možná ještě Jason Behr (to dělají ty uši), jinak si opravdu pořádně nevybavím, kdo tu byl. Ale řekl bych, že to není úplně na škodu, aspoň tak působí věrohodněji v tom světě dospívajících.

Celkově mám z pilotu dobrý dojem, mimozemšťané, kteří skončili v Roswellu po pádu lodi, žijí mezi ostatními a musí řešit stejné problémy jako ostatní, proč ne. Pokud bych chtěl v některém Roswellu pokračovat, tak rozhodně v tomto.

  • Shiri Appleby
  • věrohodné postavy
  • příjemně zpracované
  • méně představené vedlejší postavy
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Goldeenka

Goldeenka

Já naopak konec seriálu nezapomenu snad nikdy, protože se mi hodně líbil. Seriál byl skvělý, dodnes mě mrzí,...
před 3 roky
Hurvi

Hurvi

Jo Michael v téhle verzi byl borec... Ten novej, to je děs, tak jako celej seriál. Já se sám čudoval,...
před 3 roky
rebeccacarf

rebeccacarf

Tak to jsme na tom podobně. Já si ještě pamatuju, že jsem nesnášela Tess a že jsem měla ráda...
před 3 roky
Další články k tématu