Legendární Space Invaders se vrací v podobě mobilní hry pro rozšířenou realitu

space invaders

Vydavatelský dům Square Enix oznámil návrat legendárních Space Invaders, kteří roku 1978 získali srdce nejednoho fanouška arkádových automatů. Tentokrát však budete s vesmírnými vetřelci bojovat v rozšířené realitě na mobilních telefonech s operačními systémy iOS a Android.

Od tvůrců Hitman GO

Za vývojem stojí herní studio Square Enix Montréal (Hitman GO, Lara Croft GO) ve spolupráci s dceřinou společností Taito, která značku Space Invaders dlouhodobě spravuje.

Oficiální oznámení doprovodila krátká ukázka, která je však především ohlédnutím za minulostí legendární série, a záběry z hraní byste v ní hledali marně. O hře v současné době mnoho nevíme, což dokládá také absence alespoň orientačního data vydání. Zájemci se nicméně už nyní mohou přihlásit do chystaného testování.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku