Louny – V neděli 21. března uplynulo 10 let od skonu dlouholetého hráče Dukly Praha, kapitána československé fotbalové reprezentace a jednoho z nejlepších světových obránců své doby, Ladislava Nováka.

Lounskému rodákovi bylo v roce 2004 uděleno Čestné občanství města Loun a od 26. října 2011 nese jeho jméno Městský fotbalový stadion.

2203louny

26. října 2011 dostal Městský fotbalový stadion v Lounech jméno po nejslavnějším fotbalovém rodákovi, kapitánovi stříbrné reprezentace z Mistrovství světa v Chile 1962. Pásku v rámci slavnostního aktu přestřihla internacionálova manželka Stanislava spolu s tehdejším starostou města Janem Kernerem a bývalým ředitelem Okresního archivu v Lounech Bohumírem Roedlem. Autor: Jaroslav Tošner

Odhalení pamětní desky Ladislavu Novákovi

2203louny2
Ze slavnostního odhalení pamětní desky Ladislavu Novákovi 17. června 2017 na Mírovém náměstí u příležitosti 55. výročí finále na MS v Chile, kdy naše reprezentace vybojovala 17. června 1962 stříbrné medaile (následovníci slavného rodáka s předsedou FK Louny Pavlem Domeckým). Autor: Jaroslav Rychtařík

2203louny3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru