Obyvatelé Austrálie čelí útoku a přemnožení myší

Přidat na Seznam.cz

Austrálie je ochromena apokalyptickým přemnožením myší a potkanů. Lidé v Novém Jižním Walesu a v jižním Queenslandu se potýkají se škůdci, kteří nejen poškozují úrodu, ale také útočí na domy a lidi. Tři lidé byli kvůli kousnutí hospitalizováni.

Obyvatelé Austrálie takové množství hlodavců už dlouho neviděli. V posledních měsících došlo dokonce k invazím myší a potkanů. Nejvíce zasaženy jsou dva státy – Nový Jižní Wales a jižní Queensland. Hlodavci zaútočili na domy, pole a obilná sila a někteří obyvatelé zahlédli hlodavce ve vodních rezervách.

Na sociálních médiích jsou fotografie a videa hlodavců, které si nic nedělají s přítomností lidí. Jak uvádí The Guardian, jeden z obyvatel sdílel na webu video, na kterém stovky myší běhají kolem zemědělských strojů na rodinné farmě. Obyvatelka Toowoomby uvedla, že našla na židli hnízdo malých myší, zatímco jiná osoba z vesnice Dubbo řekla, že našla myš ve ventilaci stropu svého domu.

Ale to není všechno. Myši také pronikají do supermarketů. Prodavač společnosti Gulargambone vysvětlil tisku, že nyní přichází do svého obchodu pět hodin před otevřením, aby uklidil myši a zametl jejich trus. Rovněž musel omezit skladování v obchodě, aby hlodavci nezničili vše. „Někdy se nám ráno nechce jít dovnitř. Smrdí, zemřou a je nemožné najít všechna těla. Někdy v noci chytíme přes 400 nebo 500 myší a vyhodíme dokonce pět kbelíků poškozeného jídla – řekl. Ale to není všechno. Myši dokonce zaútočily na lidi.

Navíc myši a krysy zaútočily na tři lidi, kteří byli kousnuti ve třech městech – Tottenham, Walgett a Gulargambone. Podle úředníků přemnožení myší přirozeným jevem. Byl ohlášen případ leptospirózy – vzácného onemocnění, které může způsobit selhání ledvin a meningitidu – v důsledku přítomnosti myší v domácnostech.