Ibrahimovičův návrat do reprezentace: Slzy, výběr čísla, ale i výhled na MS, kde má nedokončenou práci

Ibrahimovičův návrat do reprezentace: Slzy, výběr čísla, ale i výhled na MS, kde má nedokončenou práci
OBSAHUJE VIDEO

Hvězdný Švéd Zlatan Ibrahimovič chce po návratu do národního týmu hrát nejen na Euru 2020, ale i na MS 2022 v Kataru. V té době by mu bylo 41 let.

Snajpr AC Milán startoval na MS 2002 a 2006, jenže ani na jednom turnaji se gólově neprosadil. „Mám ještě nedokončenou práci. Nemůžu přeci ukončit kariéru s žádným vstřeleným gólem na MS. Dívat se několik let dopředu je nebezpečné, musíme žít v přítomnosti. Pokud se však budu cítit tak dobře jako teď, chci být na šampionátu v Kataru,“ nabídl web sport.aktuality.sk slova švédského střelce.

Na tiskové konferenci došlo i na slzy, když se ho novináři zeptali, co pro znamená návrat do reprezentace pro jeho rodinu. „Tohle není dobrá otázka, co mi dáváte. Měl jsem tu před chvílí zrovna (syna) Vincenta, který se rozplakal, když jsem ho opouštěl. Ale to je ok, je to ok,“ zamačkával slzy 39letý forvard.

Veselejší příhoda pro něj byla, když si vybíral číslo, které bude nosit na zádech. Svých čísel se vzdali Emil Forsberg (10) a Alexander Isak (11), jehož nabídku využil. „Říkal, že si ji vezme zpátky za šest nebo sedm let, až skončím,“ smál se Zlatan.

Zdroj: sport.cz, sport.aktuality.sk