Máte rádi hudbu a jsou chvíle, kdy ji nemůžete mít puštěnou nahlas a je třeba použít sluchátka? V dnešní době se nejedná o žádný problém – se sluchátky se doslova roztrhl pytel a firmy se předhánějí, která vám nabídne lepší vzhled, zvuk a celkově příjemný uživatelský zážitek. 

My jsme se rozhodli vyzkoušet sluchátka Skullcandy Indy Evo True Wireless In–Ear a o naše zkušenosti s nimi se s vámi podělíme v dnešní recenzi. 
Skullcandy nabízí sluchátka v pěti základních barvách: modré, fialové, černé, šedé a zelené a speciálních barevných edicích. My si vybrali barvu moře, tedy modrou – reálně působí velmi příjemně, svěže a stylově. 

Po otevření balíčku jsme sluchátka ihned vyzkoušeli. Velmi pozitivně hodnotíme výdrž baterií, sluchátka hrají 6 hodin a dobíjecí pouzdro vydrží 24 hodin. Skvělé je také rychlé nabíjení přes USB–C: za 10 minut nabíjení získáte 2 hodiny poslechu. Stav baterie se zobrazuje i na pouzdru a ukazatele stavu připojení najdete na každém sluchátku. 

Sluchátka mají certifikát odolnosti IP55, jsou odolná vůči vodě, potu i prachu, čili s nimi můžete vyrazit opravdu kamkoliv. 

Velmi dobře a pevně sedí v uších především díky „nástavci“, který sluchátko drží z horní části ucha. V balení jsou 3 velikosti náušníků (S, M, L) a dva nástavce. Bohužel po delší době nošení začne guma tlačit do ucha. 

Sluchátka Skullcandy jednoduše spárujete přes Bluetooth 5.0 (kodek pouze SBC), je zde i možnost ovládání přes aplikaci Tile. Ta má velmi jednoduché ovládání – párování s telefonem, přepínání EQ a zapínání Ambient Mode. Ve třech variantách ekvalizéru jsme během poslechu nenašli výrazný rozdíl. 

Sluchátka se ovládají dotykem (poklepání, přidržení) na jejich vnější ploše. Dotykem je možné ovládat nastavení hlasitosti, ekvalizéru, spuštění, pauzu, předešlou i následující skladbu, přijmutí i ukončení hovoru. 

Ovládací gesta se nám zdála trochu překombinovaná, je obtížné dostat se k příkazu, který uživatel požaduje. Například pro změnu EQ je nutné poklepat dvakrát rychle a k tomu jednou dlouze, což je zbytečně složité. Stačí jednou špatně poklepat (což se navíc uživatel nedozví, že senzor nezaznamenal) a už je z toho jiný příkaz Ambient Mode. Uvítali bychom možnost nastavení dotykových gest v aplikaci, což v současnosti bohužel uživateli není umožněno. 

sluchátka Skullcandy

Sluchátka je možné přepnout do již zmiňovaného Ambient Mode, čili možnost slyšet zvuk z okolí. Bohužel při absolutním tichu je slyšet mírný šum. 

Poslech na iOS je příjemný, vyvážený, dostatečné hlasitý. Kvalita přenosu zvuku je určena spíše pro méně náročné posluchače. Během poslechu se nám objevilo několik drobných výpadků. 

sluchátka Skullcandy a Apple AirPods

Design sluchátek se podobá Apple AirPods, přikládáme fotografii pro srovnání. Pouzdro je výrazně větší, ale stále je skladné a pohodlně se vejde i do kapsy. 

PRODUKT: SLUCHÁTKA SKULLCANDY INDY EVO TRUE WIRELESS IN–EAR

Bezdrátová sluchátka
Výdrž až 6 hodin (+ 24 s nabíjecím pouzdrem)
Frekvence 20 Hz až 20 kHz
Impedance 32 Ohm
Odolnost IP55
6mm měniče
Bluetooth 5.0, kodek SBC
Technologie True Wireless
Integrovaný mikrofon
Dotykové a hlasové ovládání 
Technologie ANC
Aplikace Tile
Rychlé nabíjení
V balení 3 velikosti náušníků: S, M, L
Cena: cca 2 500 Kč
www.skullcandy.com

PŘEHLED RECENZE
Design
8
Kvalita zpracování
5
Uživatelský zážitek
3
Zvuk
5
recenze-sluchatka-skullcandyCelkově jsou sluchátka povedená, stylová a velkým kladem je odolnost proti vodě, potu a prachu. Také musíme zmínit příjemnou pořizovací cenu.