Češi v zahraničí: Pekhartův poker a dvougólový Souček proti Arsenalu

22.03.2021, 22:03
Aktuality
Gólově povedený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Nezpochybnitelnou hvězdou byl Tomáš Pekhart. V polské lize se prosadil hned čtyřikrát a zařídil vítězství Legie Varšava. Dvakrát se na Slovensku trefil mladý útočník Ondřej Chvěja, stejně jako v Anglii Tomáš Souček. Ten ovšem bohužel jednou na každé straně hřiště. Dva Češi zamířili přesně z pokutového kopu a pomohli svým mužstvům k vítězství - konkrétně Michal Frydrych z Wisly Krakov a Milan Škoda z tureckého Rizesporu.

Anglie


Významným způsobem vstoupil do utkání mezi West Hamem a Arsenalem český záložník Tomáš Souček. Nejprve ve dvaatřicáté minutě díky šťastné teči završil fantastický úvod svého týmu v londýnském derby a zvyšoval už na 3:0. O šest minut později však nešťastné vložil nohu do střeleckého pokusu Lacazetta a vlastním gólem odstartoval velký comeback Gunners. Ti nakonec vydřeli remízu 3:3. Celé utkání odehrál za West Ham také obránce Vladimír Coufal.



Obránce Tomáš Kalas nastoupil v League Championship za Bristol City proti Rotherhamu, ale už ve 28. minutě musel vystřídat kvůli zranění. Jeho tým nakonec prohrál 0:2.

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál za Sampdorii Janov kompletních 90 minut v utkání proti Turínu a pomohl svému týmu k vítězství 1:0.

Záložník Antonín Barák nastoupil v základní sestavě Hellasu Verona, který tentokrát nestačil na Atalantu Bergamo. Na domácí půdě prohrál 0:2. Barák odehrál do svého vystřídání 79 minut.

Německo


Brémy nestačily doma na Wolfsburg a prohrály 1:2. Celé utkání odchytal brankář Jiří Pavlenka. S kapitánskou páskou na rukávu strávil na hřišti celých 90 minut také obránce Theo Gebre Selassie..

Obránce Pavel Kadeřábek nechyběl v základní jedenáctce Hoffenheimu a proti Mohuči odehrál celé utkání. Z výsledku však radost mít nemohl. Hoffenheim doma prohrál 1:2.

Hertha Berlín bez potrestaného Vladimíra Daridy zničila Leverkusen 3:0. Celé utkání za hosty odehrál Patrik Schick, který měl šanci na snížení, ale neproměnil ji.

Záložník Martin Hašek odehrál ve druhé lize za Würzburg 81 minut proti Regensburgu. Jeho tým uhrál remízu 1:1. V tabulce je ale stále poslední se sedmibodovou ztrátou na baráž.

Slovensko


Senica porazila doma Sereď 1:0. Za domácí odehrál celé utkání obránce Miloš Kopečný. Na trávník se v 82. minutě dostal také Dominik Duda. Za hosty nastoupil od začátku Ondřej Machuča, který byl vystřídán v 80. minutě.

Dvě branky vstřelil v dresu FK Pohronie na půdě Nitry útočník Ondřej Chvěja a pomohl svému týmu k vítězství 3:2. Vystřídán byl v 84. minutě dalším Čechem Petrem Galuškou. S kapitánskou páskou nastoupil za Pohronie obránce Petr Pavlík musel ale vystřídat už ve 28. minutě.

Slovan Bratislava remizoval doma se Žilinou 2:2. Celé utkání v jeho dresu odehrál obránce Jurij Medveděv. Do hry se dostal v 78. minutě také záložník Erik Daniel. V utkání se kopaly celkem tři penalty. Z jedné z nich domácí Slovan vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení.

Trnava s českým obráncem Filipem Twardzikem v sestavě porazila doma díky brance z nastavení Dunajskou Stredu 3:2. Twardzik odehrál celé utkání. Za hosty chytal brankář Martin Jedlička.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál celý zápas za Leuven na půdě Mechelenu. Se spoluhráči si odvezl nakonec remízu 2:2.

Poslední čtyři minutky ze zápasu na půdě Anderlechtu strávil v dresu Waregemu na trávníku útočník Tomáš Chorý. Jeho tým prohrál na půdě slavného klubu jasně 1:4.

Chorvatsko


Hajduk Split porazil v domácím střetnutí Šibenik 1:0. Obránce Stefan Simič odehrál celých 90 minut.

Irsko


Hráči St. Patricks remizovali v prvním kole nové sezony irské nejvyšší soutěže 1:1 na půdě Shamrock Rovers. V dresu hostů u toho byl celý zápas brankář Vítězslav Jaroš zapůjčený z Liverpoolu.

Kypr


Obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner pomohli k vítězství Omonie Nikósie 1:0 nad AEK Larnaka. Oba odehráli celé utkání. Lecjaks dostal v 36. minutě žlutou kartu.

Obránce Pavel Čmovš odehrál celé utkání za Neu Salamis na půdě Pafosu. Jeho tým prohrál jasně 0:3. Za Pafos hrál od začátku Josef Kvída, který byl vystřídán o poločasové přestávce.

Za Anorthosis Famagusta nastoupil proti AEL Limassol v základní sestavě Josef Hušbauer a odehrál 74 minut. Jeho tým prohrál doma 1:2.

Polsko


Záložník Petr Schwarz odehrál celé utkání v dresu Rakówa Czestochowa proti Górniku Zabrze. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Jagiellonia Bialystok vyhrála 3:2 na půdě Lechu Poznaň. V dresu vítězů do utkání výrazně zasáhl český záložník Tomáš Přikryl, přestože se na hřiště dostal až v 56. minutě. Tři minuty před koncem totiž přihrál na vítěznou branku Wdowikovi. Za domácí nastoupil v základní sestavě Jan Sýkora a na hřišti pobyl do 67. minuty.

Podbeskidzie prohrálo 0:2 na půdě Warty Poznaň. Na straně hostů hrál od začátku záložník Jakub Hora. V 84. minutě byl vystřídán, už v prvním poločase, konkrétně ve 41. minutě, dostal žlutou kartu.

Wisla Krakov doma porazila Stal Mielec 3:1 a podílel se na tom i český obránce Michal Frydrych, který odehrál celé utkání. V 88. minutě proměnil pokutový kop a zaznamenal vítěznou branku. Triumf Wisla posléze ještě pečetila třetím gólem v nastavení.

Excelentní nedělní večer prožil český útočník Tomáš Pekhart v dresu Legie Varšava. V duelu na hřišti Zaglebie Lubin nastřílel už za 19 minut hattrick. Ve druhém poločase pak ještě svůj výkon vyšperkoval čtvrtou brankou a upravil na konečných 4:0.



Rumunsko


FC Voluntari porazil v rumunské lize doma Hermannstadt 1:0. Podílel se na tom i český záložník Lukáš Droppa, který odehrál celé utkání a v 75. minutě dostal žlutou kartu.

Gaz Metan Medias remizoval 1:1 na půdě Sepsi. Celý zápas za hosty odehrál obránce Ondřej Bačo.

Rusko


Už ve čtvrtek porazil Spartak Moskva v domácím prostředí Ural 5:1. Český záložník Alex Král nastoupil v základní sestavě, ale kvůli zranění musel střídat už ve 31. minutě. Nakonec kvůli němu přišel i o účast na reprezentačním srazu.

Řecko


PAOK Soluň porazil doma AEK Atény 3:1. Od 75. minuty hrál také útočník Michael Krmenčík. V 89. minutě přihrál na třetí gól Živkovičovi.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek pomohl Lucernu k remíze 1:1 se Sionem. V 78. minutě přihrál na vyrovnávací branku svého týmu.

Turecko


Útočník Milan Škoda se podílel na vítězství Rizesporu 4:3 na hřišti slovutného Galatasaraye Istanbul. V 54. minutě proměnil český forvard pokutový kop a poslal svůj tým do vedení 4:2. V 61. minutě pak byl vystřídán.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (40)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Jaroš

Sice je to "jen" irská liga, ale stejně je super v 19 letech chytat jakoukoliv nejvyšší ligu v Evropě.

Reagovat
Kucka

Plichta na Shamrocku navíc vypadá i jako super výsledek na úvod.

Reagovat
Chazy

To je otázka, jestli tahle první liga je víc než třetí anglická a nebo třeba i druhá česká.

Ta liga je poloprofesionální, ne profesionální.

Reagovat
QooBo

Presne to napadlo aj mne ako prve .. Na druhu stranu aspon chytava, aj ked slabu ligu .. Nie ako Fojticek, ktory je rad ked sa dostane v tretej anglickej na lavicku

Reagovat
Hokaido

Reagovat
dave30

Pekhart - sáhl na mě... (1. gól).

Jinak ty ostatní - prostě když víš, kam se postavit.

Reagovat
srandamač

Lafata styl

Reagovat
dave30

Já si ještě pamatuji Zdendu Nehodu či Standu Grigu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je práve to čo si napísal základný predpoklad úspešného šestnástkového útočníka? Akože raz-dvakrát to môže vyjsť a keď máš správne fyzické parametre a trocha dobrej intuície najmä pri štandardkách tak aj viackrát v sezóne, čo je prípad napríklad Poznara, Smolu a svojim spôsobom aj Doležala, keď to ale dokážeš 21x v sezóne a 4x v jednom zápase, to už je kumšt...

Reagovat
dave30

Já jsem se pouze pousmál penaltě. Jinak tam má . Takže já ho nikterak neshazuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo myslíš, postaví Šilha Pekharta s tou jeho excelentnou gólovou produktivitou do základe trebárs proti Estónsku?

Reagovat
dave30

Pochybuji, že proti Estonsku nepostaví Schicka. I když má proti nám nastoupit nějaké béčko. V těch dalších zápasech možná, ale Šilhavý má vyzkoušeného Krmenčíka, takže nevím.

Reagovat
john334

Souček, dva góly. Taky se mi povedlo něco podobnýho jednou při tělocviku, ale pak to bylo 1:1 a ne nějakých ubohých 3:1.

Reagovat
DieFohlenBMG

jsi bezcenný hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dneska počítají vlastňáky? Ten Součkův bych normálně připsal Lacazettovi, tečoval to, ale gól by to byl tak jako tak.

Reagovat
Bakary3

docela me to nasralo u soucka

Takze branici hrac ma snahu zblokovat mic mirici beztak do brany a je mu pripsanej vlastni gol? Dyt to je uplna blbost.

Reagovat
Explicitni_Euler

Ty opakované záběry nejsou moc průkazné, ale mně to připadá, že ta střela by šla bez teče mimo.

Reagovat
dave30

Našel jsem si na yt záběr, který je více zpomalený a přišlo mi, že ta střela mířila možná na tyč, spíše vedle.

Reagovat
Bakary3

Aha..

Ale stejne mi to prijde prisny

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
andrew96

Reagovat
JarousFCB

IMHO ta střela šla vedle

Reagovat
Kucka

Reagovat
Chazy

Docela primitivně - kdyby to i tak šlo do brány, vlastňák to není. Takhle to holt vyhodnotili, jakože by to bez Součka gol nebyl a šlo by vedle

Reagovat
SunFells

Právě nebyl a to je celá ta pointa připisování vlastních gólů.

Reagovat
PaYaB

Schick hrál dost bídně, snad to bude v repre lepší.

Reagovat
srandamač

Škodovka to furt docela valí u Turka

Reagovat
smazaný uživatel

To len preto, že chodí Sabovi na pencle... predtým v Karagümrüku ich kopával, no v Rizespore ich má na starosti Škoďák

Reagovat
dave30

V těch 7 zápasech, které Sabo odehrál (v podstatě jenom 4) přišel o 2 penalty. Jednu mu "sebral" Škoda, duhou Samu. Nicméně Sabo přišel před 2 měsíci do týmu, který nějakým způsobem fungoval i bez něho. Takže proč by se mu měli všichni přizpůsobovat? Já bych to cítil úplně obráceně, kdyby přišel nový hráč a začal kopat penalty na úkor někoho, kdo je kopal (a úspěšně) doposud.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno je tam nový a máš pravdu, že keď tam majú osvedčených penaltových exekútorov tak ho k tomu hneď nepostavia. Aj keď tak nejak si myslím, že si k tým pencliam časom nájde cestu, lebo na ne chodil kade-tade kde pôsobil. Keď kedysi hral slovenskú ligu za Trnavu premieňal tie jedenástky ako na bežiacom páse - za tri roky ich premenil 14, čo je celkom slušné číslo. Takže keď to v sebe má, tak sa na tú jedenástku snáď časom postaví aj v Rizespore...

Reagovat
AC Sparta Praha good

Pekhartovi vlastně na dva góly nahráli protihráči a k tomu dal jeden z penalty po faulu na něj, takže docela free góly, ale přeju mu je

Reagovat
dave30

Jak je psáno výše. Prostě dobrý výběr místa patří k základní výbavě dobrého útočníka.

Reagovat
cortan

to uz tak byva, ze ti na gol nahraje spoluhrac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Protihráč nerovná se spoluhráč.

Reagovat
SunFells

Aha

Reagovat
SunFells

Ale docela o ničem góly no, i ta penalta na něj byla taková že si lehnul spíš sám.

Reagovat
bandwagoner

přesně, gól by se měl počítat jen tehdy, pokud útočící hráč překazí akci druhého týmu a pak bez pomoci spoluhráčů s míčem přeběhne celý hřiště a dá gól. Nějaký trapný góly z přímáků, penalt nebo po laciný chybě soupeře bych vůbec nepočítal.

Reagovat
berliner

Az na to ze Skoda dal gol na 3:2 a ne na 4:2. Opravte si to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele