Podnikateli roku v Plzeňském kraji se stali zakladatelé firmy Aimtec

  12:30,  aktualizováno  13:21
Podnikateli roku 2020 Plzeňského kraje se stali zakladatelé společnosti Aimtec Jaroslav Follprecht a Roman Žák. Jejich technologická firma dodává IT řešení do výrobních, logistických i distribučních firem. Společnost zaměstnává více než 150 lidí a její roční obrat přesahuje 370 milionů korun.

Roman Žák ze společnosti Aimtec s cenou pro EY Podnikatele roku 2020 Plzeňského kraje (23.3.2021) | foto: EY

Porota, jíž předsedal loňský celostátní vítěz a držitel titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky Oliver Dlouhý z Kiwi.com, ocenila u Jaroslava Follprechta a Romana Žáka jejich pracovitost, vytrvalost a vizi, kterou dokázali přetvořit do inovativních digitálních řešení pro své klienty v České republice i ve světě, a rovněž to, že vybudovali úspěšnou, společensky odpovědnou firmu.

 „Podnikání a řízení firmy ve dvojici má svá úskalí. Zakladatelé firmy Aimtec Jaroslav a Roman svým příběhem ukazují, jak lze společně úspěšně budovat firmu přes dvacet let,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice, a dodává: „Do budoucna plánují předat firmu dětem a já držím palce, ať se jim generační výměna rovněž povede.“

Loni v Plzeňském kraji zvítězil Jiří Soukup, zakladatel a majitel rodinné firmy Keramika Soukup. Před ním uspěli například Zdeněk Blažek z Replast Holding nebo Vladimír Zábranský, jednatel a spolumajitel společnosti První chodská stavební.

V čele poroty, která kromě regionálních premiantů vybírala i celorepublikového vítěze, zasedl Oliver Dlouhý (Kiwi.com) a spolu s ním i další držitelé titulu EY Podnikatel roku, jako například František Piškanin z firmy Hopi, Zbyněk Frolík z Linetu či spoluzakladatel Avastu Eduard Kučera.

Národní vítěz bude vyhlášen 7. dubna a v červnu 2021 se následně zúčastní světového finále v Monte Carlu.

Autor: