Jak už Blesk informoval, z Gottova náhrobku zmizel malý zlatý slavíček. O pár dnů dříve vyšlo najevo, že fuč jsou cenné sošky anděla a kočky z protějšího hrobu Evy Pilarové (†80).

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Posilují hlídky

S hyenismem neskutečného charakteru se zaměstnanci hřbitova nechtějí smířit. „Zkontaktovali jsme Městskou policii Prahy 5 a Policii ČR a vyžádali si větší hlídkovou činnost na tomto hřbitově,“ sdělila Blesku mluvčí pražské hřbitovní správy Oldřiška Dvořáková. „Osmihektarový hřbitov se třinácti tisíci náhrobky nejsme schopni bez kamerového systému zabezpečit,“ dodala mluvčí.

Na Bertramce klid

Samotní pozůstalí po zesnulém Slavíkovi žádné kroky k dopadení zlodějů nepodnikají. „Paní Ivana Gottová neplánuje věc řešit s policií, protože nevykradli hrob, ale drobnosti na něm. Stále věří v lidskou slušnost a úctu k zesnulým,“ napsala Blesku mluvčí rodiny Aneta Stolzová.

Fanklub zasahuje

Autorkou pozlacené keramické sošky zlatého slavíčka byla jedna z Gottových fanynek, která ho po zpěvákově smrti zaslala vdově Ivaně. Ta ho pak nechala na desku přilepit, takže ho zloděj musel ulomit. Fanklub Karla Gotta chce pro rodinu vyrobit nového zlatého slavíčka.

Krádeží přibývá

Podle mluvčí pražské hřbitovní správy krádeží v areálech přibývá. „Bohužel, musíme konstatovat, že se nejedná o ojedinělý jev. Děje se to na našich hřbitovech poměrně často,“ řekla Blesku Oldřiška Dvořáková.

VIDEO: Vdovec po Pilarové prodává to nejcennější! A šokující okolnosti smrti Vodňaského

Video
Video se připravuje ...

Vdovec po Pilarové prodává to nejcennější! A šokující okolnosti smrti Vodňaského Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
31 fotografií