23. března 2021 • 14:33

Našel Růžička recept na Liberec? Vyřadil kapitána Smoleňáka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před čtvrtfinálovou sérii se tomu podivili i v Liberci. Přišlo jim zvláštní, že Radek Smoleňák v předkole proti Litvínovu tvrdnul ve čtvrté formaci. Hradecký kapitán, nejproduktivnější hráč týmu a třeba podle zkušeného Ladislava Šmída největší zbraň soupeře do play off. „Vždycky máme problémy se Smolim,“ popisoval renomovaný obránce Tygrů. V dosavadních třech utkáních bitvy o semifinále (3:4p, 0:3, 0:3) lídr Mountfieldu zůstal zapikaný vzadu. Dnes tomu bude jinak…



Kouč Vladimír Růžička před dnešním večerním duelem č. 4 (od 19 hodin) zosnoval úplně nový plán. Radka Smoleňáka vyndal ze sestavy. Nebude se ani svlékat. Zkrátka je vyřazen. Dostane se maximálně na tribunu… Čtyřiatřicetiletý Smoleňák byl s 20 góly a 35 body nejčastějším sběratelem kanadských bodů hradecké party v dlouhodobé fázi, krátce před nástupem vyřazovacích bojů spadl do čtvrté formace.

Růžička to sice nemá tak, že by čtvrté řadě dával jen pár minut, síly rozkládá, ovšem v sérii proti Litvínovu se Smoleňák vyškrábal v průměru jen na nějakých 11 minut, navíc v přesilovkách jen paběrkoval. Nyní u jeho jména svítí údaj 13:56, což je posun, ovšem číslo zkresluje druhý duel pod Ještědem hraný téměř 80 minut. Plus fakt, že kapitán dostal přece jen více prostoru v pondělní partii, kdy kouč po prvním dějství zcela překopal formace a Smoleňáka vytáhl výš.

Ovšem přesilovky jsou pro Smoleňáka proti Liberci prakticky tabu. „Zaráží mě, že ho nevyužívají víc na přesilovce, tam tu kvalitu má a prokazuje ji. Smoli ví, kde je jeho síla. Nebude vám prostrkávat puk mezi nohama, půjde natvrdo do brány, kde se to snaží tečovat, pošťouchávat,“ popsal Šmíd svůj pohled na protihráče.

Celkově má Smoleňák ze všech útočníků Mountfieldu (vyjma zřídka naskakujícího Jana Veselého) nejmenší prostor na ledě. Dnes už se ho nebude týkat ani samotný zápas.

Pro připomenutí, někdejší kapitán reprezentace před časem podepsal s Hradcem nový dvouletý kontrakt. Naopak trenéru Růžičkovi smlouva končí a není jasné, zda mu bude nabídnuta nová. Podle informací iSport.cz je v záloze připravený Tomáš Martinec, kouč, kterého předloni Růžička doplnil na střídačce a posléze jej i kompletně vystřídal.

Jak by mohly vypadat útoky Mountfieldu proti Liberci

Orsava, Cingel, Perret

Jergl, Růžička, Sklenář

Zachar, Lev, Kevin Klíma

Veselý, Koukal, Kelly Klíma

Góly

Domácí: 10:03. Koukal

Hosté: 50:25. Gríger, 50:46. P. Jelínek, 59:45. Bulíř

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank, R. Pilař – Orsava, Cingel, Perret – Jergl, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Kevin Klíma – J. Veselý, Koukal (C), Kelly Klíma.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Bulíř, Gríger, Najman – D. Špaček, P. Jelínek (C), J. Vlach – R. Pavlík, Šír, Rychlovský.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Gerát, Hynek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud