Hlavní obsah

Poslanec Hoppe složil slib, nahradil zesnulého Ventrubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanecká sněmovna je opět kompletní. V úterý složil slib nový člen dolní komory Libor Hoppe (ODS). Nahradil zesnulého Jiřího Ventrubu, který zemřel 9. března poté, co byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu-19.

Foto: Šálek Václav, ČTK

Nový poslanec ODS Libor Hoppe.

Článek

Podnikatel Hoppe je zastupitelem Lipůvky na Blanensku. Před složením slibu převzal osvědčení o vzniku poslaneckého mandátu od předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO).

Změnu v poslaneckých lavicích projednal už minulý týden mandátový a imunitní výbor. V tomto volebním období jde už o 19. změnu v poslaneckých lavicích. Letos se uskutečnily zatím čtyři.

Zemřel poslanec Ventruba, měl covid

Domácí

Hoppe ve sněmovní lavici nahradil Ventrubu, který zemřel na začátku března. Ventruba byl hospitalizován s nemocí covid-19.

Památku zesnulého pak uctili jeho kolegové ve Sněmovně minutou ticha. Ventruba byl dětský neurochirurg, založil i Dětské neurochirurgické oddělení v Dětské nemocnici v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám