I když na tom už léta nebyla Hana Hegerová zdravotně dobře a téměř neopouštěla svůj byt, tak kvůli Richardu Müllerovi se před devíti lety překonala. 

VIDEO: Edith Piaf z Prahy. 5 charakteristických písní naší nejslavnější šansoniérky Hany Hegerové  

Richarda mám moc ráda, tak jsem vstala a přišla,“ řekla Blesku na jeho oslavě padesátin v pražském Buddha baru královna českého šansonu. I když už se bez berlí neobešla, přesto sršela svým pověstným suchým humorem. „Kvůli němu mě vždy bolí za krkem, ale mám ho opravdu moc ráda.“ 

VIDEO: Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Aby ne, vždyť Müllerovi sahala sotva k hrudi, a když ji objal, tak se v jeho náruči doslova ztratila. To byla zřejmě jedna z posledních veřejných akcí, kde se šansoniérka objevila. Slovenský zpěvák na svou milovanou přítelkyni, s níž nazpíval duet Stín stíhá stín, zavzpomínal společnou fotkou beze slov. Kromě něj a Hegerové je na snímku Petr Hapka (†70) a Michal Horáček (68).

VIDEO: Richard Müller o hudbě, rodině, drogách a hubnutí

Video
Video se připravuje ...

Richard Müller o hudbě, rodině, drogách a hubnutí Jan Jedlička

Byla pro mne osobně moc důležitá. Měl jsem ji rád a strašně jsem si jí vážil. Byla to ona, kdo začal celou mou kariéru textaře,“ netají se Horáček. Tahle čtveřice totiž dokázala nemožné a jejich společné písně se staly legendárními. 

Fotogalerie
26 fotografií