Štěstí se teď od nás odvrací, mrzí Kočaru. První gól Poruby podle něj neměl platit

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

24. března 2021, 12:41

Adam Bagar

Ve více než tříhodinové bitvě sahali po kýžené výhře, jenže ani napotřetí se nakonec nedočkali. Hokejisté Přerova padli v Porubě 2:3 po nájezdech a ve čtvrtfinálové sérii prohrávají už 0:3 na zápasy.

„Škoda, mohli jsme se vrátit do série, nezbývá než se do ní vrátit v dalším zápase. Takový je hokej. Kluci odvedli výbornou práci, bohužel jsme udělali zase nějaké chyby, za které jsme byli potrestaní,“ hlásí hlavní trenér Zubrů Vladimír Kočara.

Ten po dvou domácích nezdarech nechal na střídačce zkušenějšího Michaela Petráska, mezi tyče se postavilo přerovské štístko Michal Postava. Čerstvě 19letý gólman šel do čtvrtfinále s velice zajímavou bilancí čtyř vítězství ve čtyřech zápasech.

Nájezdový mág Postava poprvé v sezoně padl

„Máme všechny gólmany výborné. Chtěli jsme do toho vstoupit a třeba i překvapit soupeře. Myslím, že se to povedlo, ale bohužel chyběla šťastná tečka. Zasloužili jsme si ji,“ říká poté, co drama rozsekl až v šesté sérii nájezdů Markus Korkiakoski.

Zubři měli v dovednostní disciplíně velký pech. Dvakrát trefili tyč branky Frederika Foltána, ve čtvrté rundě si pak Michal Postava, který ve zmíněných čtyřech předchozích utkáních chytil 17 z 18 nájezdů, smolně srazil střelu Šimona Szathmáryho.

„Kdo dělá sport, tak ví, že jednou jsi nahoře a jednou dole. Nevím, proč se teď štěstí od nás odvrací. Taková ta klíčová rozhodnutí, třeba také ze strany rozhodčích, nejdou za námi,“ mrzí Kočaru, jenž naráží na dost spornou první porubskou trefu.

„Za mě to bylo úplně jasné. V momentě, kdy rozhodčí zapískal, byl ještě puk před brankovou čárou. Až pak přišla dorážka. V první lize není videorozhodčí, takže se nedá nic dělat, ale věřím tomu, že se k nám štěstí otočí,“ popisuje přerovský kouč.

Jeho svěřenci hned obsypali hlavního arbitra Josefa Barka, který pak své rozhodnutí hájil i před Kočarou. „Říkal, že je přesvědčený, že udělal správné rozhodnutí, ale taky že se mohl mýlit. Nebyl si jistý, ale nechtěl měnit své rozhodnutí,“ líčí.

„To jsou věci, které se někdy otočí pro nás. Na to se nemůžeme vymlouvat. Zápas rozhodlo hlavně to, že jsme po brance na 2:1 rychle inkasovali. To byla hrubá systémová chyba, která se nám v takových utkáních nemůže stávat,“ má jasno Kočara.

„Nevím, proč se teď štěstí od nás odvrací. Taková ta klíčová rozhodnutí, třeba také ze strany rozhodčích, nejdou za námi.“

Zubři s Porubou prohrávají 0:3 na zápasy, ale dobře vědí, že i takový stav se stále dá otočit. Obzvlášť když už dvakrát měli výhru na dosah. „Samozřejmě je to složité, dvakrát zápasy skončily remízou, ale tým má morální sílu a věří si,“ pokyvuje.

Už ve středu může být jasno. „Věřím, že série ještě bude dlouhá. Nachystáme se tak, abychom ji vrátili do Přerova,“ velí Kočara. Odvrátí Zubři konec sezony, nebo už bude RT TORAX slavit postup do semifinále? Sledujte od 17:30 živě na Hokejka TV.

Zubrům nepomohla ani paráda Jana Süsse

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz