Kapela Mandrage se rozpadla kvůli dlouhodobým problémům Víta Starého s konzumací tvrdých drog. Ostatní členové kapely se již na úpadek svého frontmana nemohli dívat, a raději projekt opustili.

Po rozlučkovém koncertu ve Foru Karlín, kde již Starý chyběl, se k rozpadu kapely vyjádřil kytarista Josef Bolan a se závislým Vítkem si rozhodně nebral servítky.

„Já jeho démonům nerozumím,“ řekl tehdy deníku Blesk zklamaný kytarista, který vinil z celé situace právě zpěváka. „Že byl někde na léčení, vůbec nevím. Nefungujeme. Kapela ukončila činnost. To je celé. A je to definitivní konec,“ vyjádřil se Bolan kriticky. Nejen kvůli tomuto prohlášení jsou vztahy mezi členy Mandrage nenávratně poškozené, stovky fanoušků ale i přes tento fakt stále doufají v happy end.

Fanoušci si návrat Mandrage přejí, minulost se ale nedá napravit

I když od oficiálního rozpadu Mandrage uběhlo už mnoho měsíců, věrní fanoušci se s tím stále nechtějí smířit. Pepa Bolan na svém Instagramu dostává pravidelně desítky zpráv i komentářů od lidí, kteří by si návrat populární kapely přáli.

„Nikdy jste mi ze života neodešli, vlastně na vás myslím úplně každý den, a ať se někdy dáte dohromady, nebo ne, Mandrage za sebou nechalo tolik krásných písniček, že v mém srdci budou napořád,“ napsala například jedna ze sledujících a rozhodně nebyla sama.

„Pepo, nevěřím, že by se to nedalo nějak slepit a začít od začátku,“ přemlouvají kytaristu. Když se ale v houfu pochvalných komentářů zmínila fanynka o Starém, vyletěl Bolan jako čertík z krabičky!

„Víťa na sebe prozradil vše tím, jak vypadal,“ říká Pepa Bolan

„Pepo, sleduji váš Instagram a líbí se mi, co děláte a že to děláte s láskou. Ale co jste propálil na Víťu, to se nedělá. Kamarádům neeee,“ navezla se do Pepy Bolana paní Monika, na což kytarista ihned podrážděně zareagoval.

„Netuším, o čem mluvíte, řekl jsem, že tohle si bude muset Víťa zodpovědět sám, akorát mě nebaví dělat, že jsem slepej a blbej, nic víc, nic míň. Myslím, že svým vizuálem toho na sebe prozrazoval dost sám. Víc se o tom nehodlám bavit,“ odsekl Bolan fanynce.

Je jasné, že Vítek Starý s Josefem Bolanem už na kávu společně nepůjdou a vzhledem k vyhroceným vztahům je návrat Mandrage aktuálně skutečně pouze sci-fi scénář...