Siniaková i Kristýna Plíšková v Miami skončily v prvním kole, Martincová si možná zajistila Top 100

24. 3. 2021, 18:51
Aktuality 77
WTA MIAMI - Kateřina Siniaková skončila v Miami popáté ze šesti startů hned v prvním kole. V duelu s Anou Konjuhovou v obou setech promarnila vedení a po nezvládnutých koncovkách prohrála 6-7 5-7. Ani na pátém letošním turnaji nezvládla svůj úvodní zápas Kristýna Plíšková, která podlehla Britce Katie Boulterové. Z Češek dnes uspěla jen kvalifikantka Tereza Martincová, která si téměř zajistila posun do Top 100.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Čtyřiadvacetiletá Kateřina Siniaková vstoupila do zápasu s hráčkou ze čtvrté stovky žebříčku lépe a rychle vedla 3-0. Ana Konjuhová, jež v Miami startuje na divokou kartu, ale dokázala stejně rychle vyrovnat a tie-break získala 7-3. Siniaková, které v žebříčku WTA patří 70. místo, lépe začala i druhý set a vedla už 5-2, pak ale prohrála pět gamů v řadě.

Při svém šestém startu v hlavní soutěži v Miami Siniaková popáté ztroskotala hned v úvodním kole. Do druhého prošla jen v posledním odehraném ročníku v roce 2019. Letos prohrála šest z osmi zápasů, na čtvrtém z pěti turnajů skončila v prvním kole.

Třiadvacetiletá Chorvatka Konjuhová, jež byla už 20. hráčkou světa, ale v posledních letech laborovala se zraněním zápěstí, si připsala první výhru v hlavní soutěži turnaje WTA od prosince 2017. Nyní se může chystat na souboj s domácí Madison Keysovou.

Devětadvacetiletá Kristýna Plíšková nezvládla úvodní kolo hlavní soutěže dokonce ani při svém pátém startu v sezoně. Hned po prvním zápase se letos loučila v Melbourne, na Australian Open, v Dauhá, Dubaji i v Miami.

Dnes přitom začala 78. hráčka pořadí WTA první vzájemný zápas s Katie Boulterovou nadějně a po nervózním úvodu získala první set. V dalších dvou sadách už ale o pět let mladší soupeřka podání neztratila a po čtvrtém mečbolu slavila postup.

Z tria českých tenistek dnes uspěla pouze Tereza Martincová. Česká tenistka v Miami na třetí akci po sobě prošla kvalifikací a při premiéře v hlavní soutěži si poradila 6-4 6-2 s Jaroslavou Švedovovou.

Martincová šla rychle do vedení 5-1, po mateřské pauze trápící se Kazaška ale závěr sady zdramatizovala. Dvěma brejky snížila na 4-5, při svém podání ale vyrovnat nedokázala. Druhý set Martincová zahájila ztrátou servisu, pak už ale byla při podání takřka bezchybná a přišla o jediný fiftýn. Ziskem čtyř gamů v řadě skóre otočila a po necelé hodině a půl duel ukončila.

Šestadvacetiletá Češka se ve virtuálním žebříčku posunula na 100. místo a má velkou šanci, že se poprvé posune do elitní stovky. I kdyby ve druhém kole nepřekvapila proti osmé nasazené Kanaďance Biance Andreescuové, připravily by jí o stovku jen nečekané výsledky výsledky jejích konkurentek. Tou největší je Němka Andrea Petkovicová, která by musela vyhrát ještě aslespoň dva zápasy.

Kromě Martincové prošla prvním kolem už v úterý Barbora Krejčíková. Další tři Češky měly na úvod jako nasazené volný los a dnes se dozvěděly jména soupeřek pro druhé kolo.

Předloňská finalistka Karolína Plíšková začne soubojem se Saisai Zheng (h2h 2-0). Čínská tenistka v prvním kole zdolala 2-6 6-4 6-3 Francouzku Fionu Ferrovou.

Petra Kvitová odstartuje duelem s Alizé Cornetovou (h2h 3-0). Francouzka v úvodním kole zdolala 2-6 6-2 6-1 Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Markéta Vondroušová bude poprvé čelit Číňance Qiang Wang, která zdolala ve třech setech Španělku Aljonu Bolsovovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
středeční výsledky (24. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Švedovová (Kaz.) 6-4 6-2
Konjuhová (Chorv.) - Siniaková (ČR) 7-6(3) 7-5
Boulterová (Brit.) - Kr. Plíšková (ČR) 4-6 6-3 6-3
Kalinská (Rus.) - Beguová (Rum.) 6-4 7-6
Petkovicová (Něm.) - Shuai Zhang (Čína) 7-5 6-1
Collinsová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-3
Sorribesová (Šp.) - Peraová (USA) 6-2 2-6 7-5
Ostapenková (Lot.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-7(4) 6-1
Zarazúaová (Mex.) - Hibinová (Jap.) 6-4 4-6 6-1
Saisai Zheng (Čína) - Ferrová (Fr.) 2-6 6-4 6-3
Cornetová (Fr.) - Kuzněcovová (Rus.) 2-6 6-2 6-1
Qiang Wang  (Čína) - Bolsovová (Šp.) 6-1 3-6 6-3
Garciaová (Fr.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-1 6-2
Sevastovová (Lot.) - Danilovičová (Srb.) 6-1 3-6 7-6(3)
Stojanovičová (Srb.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-1
Pironkovová (Bulh.) - Kosťuková (Ukr.) 7-6(4) 3-6 6-3
Sandersová (Austr.) - Cocciarettová (It.) 6-1 5-7 6-1
Samsonovová (Rus.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-4
Kučová (SR) - Baptisteová (USA) 6-4 2-6 7-5
Stephensová (USA) - Dodinová (Fr.) 6-7(6) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Normálka
Reagovat
lvicek
Gratulace Tereze, tak at ji to nakopne a vykopne Biancu z kurtu ;).
Reagovat
FulnekUltras
vzhůru do majami nakopat mnógo mnógo prdělej...
Reagovat
paddy
Reagovat
Torn
To posíláš tomu pravému. :D Plesnivcovi, co nemá rád USA :D
Reagovat
SydneyOpen
nejlepší film smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Velke prekvapeni v Miami. V tenisovych kuluarech mezi prednimi experty se spekulovalo, zda cesky genius J1r1 vubec nastoupi k zapasu s Laslem...J1r1 mel jiz potize s ucasti hned potom, co odstoupil Djokovic. Tezka zprava pro J1r1ho prisla ze skotskeho tabora, nebot Sir Andy Murray odstoupil.

Opravdovi znalci ATP davali max. 1% na to, ze nastoupi, a jestli ano, tak k treningu servisu. Behat pry kvuli Laslovi, nebo Bublikovi v dalsim kole nebude...

Nakonec cesky genius na kurt nastoupil, a pochopitelne Djere pred nastupem vyzebral od Veseleho podpis a oblekl se uplne stejne jako jeho velky tenisovy vzor a genius v jedne osobe.....
....pro majitele barevnych obrazovek, J1r1 Vesely je ten, ktery hraje genialne, aniz by se pohyboval po kurtu a pritom zahrava presneji lajny nez Federer, nepotrebuje delat snury a uz vubec nema potrebu na kurtu spacirovat s bananama...
Reagovat
Vlk-v-trave
Djere se snazi J1rku vytahnout k lajnam, ovsem genius je neustupny, co leti od neho vic jak dva metry nebere.
Uvidime, jestli s takovou vyhodou Djere toho J1rku prehraje.
Reagovat
Vlk-v-trave
a timhle ultimatnim stylem ziskava jiz druhy gem zapasu. Djere beha, J1r1 neustupne ani krok nazmar.
Reagovat
Vlk-v-trave
J1r1 ziskava treti gem, a zaostruje hru... co leti metr od neho uz nebere.
Reagovat
Blondie
Já Jirkovi fandím, ale z tvého komentáře jsem dostala záchvat smíchu smile boží :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak J1rka se snazi posunout hranice, to je jas jasu,...ale 3:6 po prvnim setu naznacuje, ze se Djere bude muset hodne snazit, aby se J1r1 zacal aspon trochu snazit a stalo mu za to si vyslapnout trebas i k lajnam... na sako si i obcas vyslapne, ale sam sebe sokuje, takze ty mice potom maji tendenci trefit cokoliv jineho nez kurt.
Reagovat
Vlk-v-trave
J1r1 trenuje novy styl servisu...i na to ma dnes behem zapasu cas. Ovsem tyhle vychytavky oceni jen par tenisovych nadsencu s citem pro detail.
Reagovat
r176
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeden z dalsich experimentu na servidu. J1r1 zahrava zatacku na Tecko.
Reagovat
Vlk-v-trave
J1r1 prave vynalezl novy uder, tzv. ultimatni volej... soupne to do saka a souper nema zadnou sanci tohle dobehnout. Genialne fenomenalni.
Reagovat
Vlk-v-trave
J1r1 ultimatnimi voleji dotahl svuj servisgame do shody, soupere utahal, a pak Djere na svym servu vyhorel jak papir... nuda, Djere brejknuty cistou hrou... cesky genius jde servirovat na vitezstvi v setu... na to, ze hraje na 1% svych moznosti by mnozi podotkli, ze zde jde o paranormalni fenomen,... ale to jen spis ukazuje, ze jeste nemeli moznost setkat se s tenisovym geniem, a da se predpokladat, ze pro takove fans bude vzdy tezke obsahnout, pochopit Veseleho hru... ktera v historii asi nema obdoby.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne J1r1 bere druhy set...
...ultimatni fans ceskeho genia jiz vedi, ze do tretiho setu J1rka nastoupi s vetsimi naroky, a opet zvysi o kousek latku a hranice tenisovych moznosti...
Ve tretim se da predpokladat, ze to, co jde nejen metr od neho nebere, ale i to, co jde na nej nebere...
...ovsem nevim jestli i ja tohle jeste zvladnu pojmout a chce se mne to sledovat... dnes uz tak cesky hrac prepsal nekolikrat tenisovou historii...takze tohle bude uz dost za hranou i jeho moznosti.
Reagovat
marta
Jen pro informaci. Jirka v ČR prodělal Covid. Musel proto i zrušit Francii a Dubaj. Odlétal do Miami negativní. Bohužel po příletu byl pozitivní. Od pátku ho zavřeli a každý den mu dělali testy. Až dnes ho pustili po včerejším a dnešním negativním testu. Bohužel člověk co prodělá Covid tak furt se může někdy ukázat pozitivní. Protilátky se tvoří až za nějakou dobu. Jirka měl tři hodiny na přípravu ????
Reagovat
marta
https://sport.tn.nova.cz/clanek/tenista-jiri-vesely-kvuli-covidu-jsem-musel-odlozit-turnaje-olympiada-bude-vrchol.html
Reagovat
Torn
Ono to možná takhle je sranda, jenže dle vyjadřování pana Veselého v článcích a mediích, bych řekl, že tohle přesně se během zápasu odehrává v jeho hlavě. :D
Reagovat
SydneyOpen
https://www.wtatennis.com/tournament/902/miami/2021/order-of-play Petra hraje až k večeru, takže se nám neuvaří
Reagovat
EllNino
Z pěti poměrně schůdných losů bohužel naše holky využily je dva - Bára K. a Tereza M. potvrdily skvělou formu a obě vyhrály poměrně jednoznačně, byť Bára ve třech setech ...

U Marušky snad šlo jen o den blbec, velká škoda ...Arantxa bez formy by se měla porážet...

Katka s Týnou měly soupeřky ze 4. stovky žebříčku, ale reálně mají Boulter a Konjuh na to být na podobných i lepších místech než ony ...takže ty prohry zase nejsou vzhledem k (ne)formě našich holek až tak překvapivé...

Ve 2. kole bude hrát tedy z 8 Češek v MD celkem 5 holek:

Karolína - SaiSai Zheng ... Karolína prostě musí vyhrát ...

Petra - Alize Cornet...upřímně jsem radši, Světlana by mohla být pro Petru nebezpečnější, s Alize celkem umí hrát - 3:0 na zápasy, zajímavé, že potřetí se utkají dvě Evropanky v USA a 4. zápas byl v Austrálii ...stejně staré hráčky a nepotkaly se ani na evropských ITF turnajích v začátku karier, zvláštní :))

Markéta - Bolsova/Qiang Wang (3. set vede Španělka s brejkem) - obojí by měla zvládnout, doufám ...

Bára - Iga - vůbec nevím, co čekat, snad i překvápko?

Terka - Bianca - tady už vůbec nevím :)

Držím pěsti, aspoň 3 holky ve 3. kole by byly fajn
Reagovat
smazaný uživatel
Katka potrebuje zmenit pristup, mysleni. Hru a styl, to uz moc zmenit nepujde, tezko bude ladovat pumelice. Otazka ale je, jestli chce neco menit a hlavne, kdo na ni bude mit nervy.
Reagovat
EllNino
Tak Markétu čeká Wang, těžký první zápas, ale hratelný
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten zapas jsem nevidel.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že Terinka vyhrála ;-)

smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Přidávám se k blahopřání, viděla jsem druhý set a Terka v pohodě. Přeju ji štěstí na hratelné soupeřky a ať v první stovce zakotví.smile
Reagovat
baba
tak nakonec dnes z našich holek dopadla nejlépe právě ta žebříčkově nejhůře postavená. Ještě že ji dneska Shvedova v big pointech druhého setu pomohla. Tak ještě Jirka a budeme to mít 50 na 50.Snad zítra bude bilance příznivější.
Reagovat
EllNino
No Tereza je sice za Katkou a Týnou v žebříčku, ale v Race je po dnešku už v top 40, má 4. WTA truanj v řadě, kde vyhrála aspoň 1. kolo ... k tomu spoustu vyhraných zápasů v kvaldě ...

Reálně je Tereza před nimi momentálně určitě a zápas s Týnou nedávno to potvrdil
Reagovat
EllNino
Gratulace k liverankingu ... musíme si ale ještě počkat, jestli tam vydrží ...ještě se muže zbláznit některá z hráček pod ní a uhrát třeba čtvrtfinále a Terka bude zase těsně za...

takže na ofiko stovku si asi ještě pár dní počkáme

Dneska až na tu pasáž od stavu 5:1 do 5:4 v prvním setu bylo dobré ... Jarka už je jen stnem hráčky z dřívějška, i když pár super míčů tam bylo :)

Biance ve druhém, netroufám si tipovat :)
Reagovat
Mr.Pink
bohuzel, na jarunu se kdysi tak dobre divalo. z te starsi generace, rekneme 32+, kterym jsem fandil, uz mi zbyly jen dve hracky, jarka je jednou z nich
Reagovat
EllNino
a ta druhá? :))
Reagovat
Mr.Pink
sam stosur
Reagovat
Vlk-v-trave
A ta druha? :))
Reagovat
EllNino
neopič se, jsi přece vlk :D
Reagovat
Vlk-v-trave
abych te nezakousl, bud rad, zes vubec mel to stesti v zivote prozit, aspon na chvili, privetivost vlka...:)
Reagovat
EllNino
Jooo to jsem :)
Reagovat
Blondie
Vítej ve stovce, Terko :)
Reagovat
r176
Velká gratulace Terce smilesmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Welcome to Top 100 smile už jsem někdy ani nevěřil, ale povedlo se. No a v dalším kole Bianca.. why notsmile
Reagovat
Petr_Fisk
Huráá...Terka se nám konečně prosekala do stovky...smile
Pokud se ještě Andreescu neprobudila ze zimního spánku, tak má jakousi šanci jít ještě o kousek dál...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Reagovat
Blondie
XD XD
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dost dobrý smile
Reagovat
SpacialRecognition
Uplně zbytečně si ten set prodloužila o 20 minut
Reagovat
Ondřej.Jirásek
není pravda, Shvedova si to uhrála sama a Tereza nemá servis, aby si s ním nějak často výrazně pomáhala.
Reagovat
SydneyOpen
uf
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Shvedova prostě Terezu ten setbol nenechá proměnit, oba gamy otočila parádně, fakt smůla.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
uff, tak spravedlnost existuje smile
Reagovat
Blondie
Terka se rozhodla, že se přidá ke Katce a Týně?

Skvrny na slunci, nebo co se tam děje?
Reagovat
SydneyOpen
Terezo už zase proboha smile
Reagovat
SpacialRecognition
si dělá srandu jako? mozek jí přestal fungovat nebo co?
Reagovat
EllNino
Neskutečný
Reagovat
SpacialRecognition
si dělá srandu jako? mozek jí přestal fungovat nebo co?
Reagovat
SydneyOpen
Upřímně výhra se od nich prostě čekat nedala, obě jsou schopné prohrát s kýmkoliv, myslím že i třeba Linda Nosková je dneska porazila. U obou je vidět naprostý nezájem k tenisu...
Reagovat
Petr_Fisk
U té Katky to není nezájem, tam je nějaký jiný problém osobnosti.
Reagovat
lvicek
Jo, podle me to vyjadrujou uz ty vlasy...
Reagovat
SydneyOpen
Terka moc pěkný začátek
Reagovat
com
tak peknej zacatek dneska mely vsechny tri češky smile
Reagovat
SydneyOpen
ty dvě předchozí jsou ale totální psycha ty se nepočítaj
Reagovat
com
psychopatky sou vsechny tri jak tak koukam smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Asi jo no smile
Reagovat
Matej4732
Tak snad alespoň Terka nám udělá radost, protože toto bylo otřesný.
Reagovat
EllNino
Krom tří výher nad hráčka mimo stovku v kvaldě Doha letos prohrála 5x v 1. kole, a to 4x měla poměrně hratelnou soupeřku (Zvonareva, Watson, Martincová, Boulter) ...

Takhle špatně ještě nikdy sezónu nezahájila ... je v nejlepších tenisových letech, měla by zúročit léta zkušeností, ale místo toho hoří jako papír
Reagovat
SydneyOpen
Siniaková a Kristýna mají i přes naprosto příšernou formu ohromné štěstí na los, co by za něco takového dala třeba Bouzková..
Reagovat
lvicek
A je jim to uplne k nicemu. Mohli by je radsi losovat k tem nasazenym, at maji ostatni klid a ony si treba pinknou par hezkych micu...
Reagovat
com
Jak Kačena, tak Kristýna maj proti sobě hráčky ze treti stovky a nejsou schopny vyhrat.. fakt des smile Martincova tomu da korunu a prohraje s hrackou z osme stovky smile
Reagovat
vladka
Sin a Plíšk /obě/ jsou marný..Nechápu, co dělají v první stovce..akorát ostudu
Reagovat
SpacialRecognition
tyhle retardovaný kecy zbožnuju...
Reagovat
lvicek
Na Tynu je teda taky radost pohledet...
Reagovat
EllNino
Strašný strašný
Reagovat
EllNino
momentálně nemají co dělat v první stovce ...otřesný tenis jedna jako druhá
Reagovat
FulnekUltras
v evropě už bude zas líp... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist