Kúdela už kvůli incidentu v Glasgow vypovídal před UEFA, na závěry vyšetřování si musí Slavia počkat

Fotbalista Ondřej Kúdela ve čtvrtek vypovídal před vyšetřovatelem UEFA v souvislosti s událostmi, které proběhly v odvetě osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kúdela

Ondřej Kúdela | Zdroj: Reuters

Záložník skotského celku Glen Kamara v závěru utkání osmifinále Evropské ligy obvinil obránce Pražanů z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub.

Kauza třaskavého zápasu s Rangers: Slavia hasí požár, spáleniště ale zůstane, říká novinář Nosálek

Číst článek

Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

Událostmi se již zabývá UEFA a její španělský vyšetřovatel. „Dnešního dne vyšetřující inspektor UEFA vyslechl hráče Ondřeje Kúdelu k incidentům, které se odehrály během a po zápasu Slavie Praha a Rangers při osmifinále Evropské ligy. Klub i hráč nyní budou čekat na závěry inspektora a na případný další postup orgánů UEFA,“ uvedla Slavia v prohlášení zaslaném ČTK.

„S ohledem na běžící vyšetřování nebudeme poskytovat další informace. Ve vztahu k UEFA klub zastupuje advokát René Cienciala, expert na mezinárodní a sportovní právo z advokátní kanceláře Urban & Hejduk,“ doplnila Slavia.

Kúdela momentálně plní reprezentační povinnosti a inspektor UEFA ho vyslechl online. Ve středu Kúdela nastoupil v základní sestavě českého týmu v úvodním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku a přispěl k výhře 6:2. S reprezentací se nyní chystá na sobotní domácí utkání s Belgií v Edenu.

Kolář s frakturou

Slavia minulý čtvrtek v Glasgow vyhrála 2:0 a po domácí remíze 1:1 postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy.

Rangers neunesli průběh odvety a předvedli řadu nesportovních zákroků. Po brutálním faulu Kemara Roofeho musel po hodině hry střídat brankář Ondřej Kolář, který utrpěl zlomeninu v obličeji.

Incident mezi Ondřejem Kúdelou a Glenem Kamarou:

Jeden z dalších faulů domácích hráčů v 87. minutě pak vyvolal incident mezi Kúdelou a Kamarou. Slávistický stoper soupeři se zakrytými ústy cosi řekl a záložník Rangers jej následně obvinil z rasistické urážky, své tvrzení však dosud nepodložil žádným důkazem.

Kúdela sice připustil, že použil neslušná slova, ale nařčení z rasismu stejně jako klub odmítl. Zakrytá ústa vysvětlil tím, že takto běžně komunikuje při zápasech, proto šlo o automatický pohyb.

Zápas s Arsenalem až po výslechu? ‚Pokud se Kúdela vrátí, bude muset na policii,‘ tvrdí Kamarův právník

Číst článek

Rangers po utkání nechtěli pustit slávisty do kabiny. Necelou hodinu po závěrečném hvizdu pak Kamara za přítomnosti obou trenérů domácího Stevena Gerrarda a hostujícího Jindřicha Trpišovského Kúdelu v tunelu do kabin pěstmi napadl a utekl.

Podle Slavie incidentu přihlížel zástupce UEFA. Vedení českého šampiona podalo kvůli Kamarově útoku trestní oznámení. Za Kúdelu se postavil i kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme