Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Komplikace pro Slavii. Sima kvůli červené kartě vynechá dva zápasy, chybět bude i proti Spartě

Abdallah Sima prekonává brankáře Jana Hanuše s střílí gól. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Ofenzivní záložník pražské Slavie Abdallah Sima dostal za vyloučení v zápase 24. kola první ligy s Opavou od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace trest na dvě soutěžní utkání. Devatenáctiletý senegalský kanonýr přijde o nejbližší dva duely nejvyšší soutěže - o venkovní utkání v Brně a následné domácí derby se Spartou. Komise o tom informovala v komuniké.
  17:15

Sima byl o víkendu při výhře lídra ligy a obhájce titulu 4:0 nad Opavou vyloučen ve 22. minutě poté, co mimo vápno ostrým šlapákem trefil brankáře Tomáše Digaňu. Sudí Ondřej Cieslar nejprve senegalskému útočníkovi udělil žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ho vyloučil.

Druhou branku Slavie obstaral Abdallah Sima.
Utkání 17. kola první fotbalové ligy: Slavia Praha - FK Jablonec, 31. ledna...

Sudí vyhodnotili zákrok jako surovou hru za použití nepřiměřené síly, při níž došlo k ohrožení zdraví soupeře. Komise rozhodčích verdikt akceptovala.

Sima patří ke klíčovým hráčům Slavie. Trenér Jindřich Trpišovský ho zařadil do A-týmu teprve v průběhu podzimu z rezervy, talentovaný ofenzivní univerzál ale od té doby vstřelil v lize 11 gólů a dělí se o pozici druhého nejlepšího kanonýra soutěže za spoluhráčem Janem Kuchtou. V prosincovém derby na Spartě přispěl dvěma brankami k výhře 3:0.

Simova účast v derby ještě není definitivně vyloučena. Slavia by ale po utkání v Brně musela uspět s žádostí o prominutí zbylé poloviny trestu.

Opavskému Jiřímu Kulhánkovi za vyloučení ve stejném duelu po druhé žluté kartě zastavila disciplinárka činnost na jedno soutěžní utkání. Stejný trest dostal za červenou kartu po dvou napomínáních v zápase domácího poháru na Spartě ostravský Filip Kaloč, který si již distanc odpykal.

Komise také zahájila řízení s asistentem libereckého trenéra Pavlem Medynským kvůli možnému porušení protokolu opatření proti koronaviru.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!